KOJA SU TO NAJVAŽNIJA UVERENJA KOJA TE OBLIKUJU U POSLU?

Suštinske vrednosti, koje su poželjne da poseduješ u poslu kojim se baviš, predstavljaju pored značajnih karakteristika i najviše prioritete pojedinca, ali i tima u okviru kog radiš. Ovo su ustvari pokretačke sile koje te podstiču da nešto uradiš najbolje što možeš.

Osnovne vrednosti definišu ona načela kojih se držiš u poslu, kao i na koji način ćeš svoj posao predstaviti spoljnjem svetu. Ova uverenje trebalo bi da budu integrisana i sa ljudima sa kojim ostvaruješ interakciju, odnosno, sa njihovim sistemima uverenja. Za tebe je takođe značajno i kako tvoji potencijalni klijenti vide ova uverenja kroz praktičnu primenu.

Principi kojim se vodiš u poslu predstavljaju solidno jezgro onoga što radiš jer simbolišu ono u šta veruješ, ko si ti i u kom pravcu ideš.

Tvoja uverenja formiraju tvoj posao

Principi koje zastupaš čine osnovu za sve što se dešava u tvom radnom okruženju. Iskustva koje si stekao tokom vremena zajedno sa tvojim planovima, formiraju tvoju korporativnu kulturu.

Uverenja drugih lidera, od kojih učiš o poslu, takođe utiču na razvoj ove kulture. Razlog ?! Ovaj tip ljudi ima moć da odredi i definiše pravac kretanja zadataka, na onom svakodnevnom nivou.

Kako da definišeš sopstvene prioritete ?

Kada identifikuješ svoje ciljeve, sledeći korak je da identifikuješ i ključne vrednosti koje su ti neophodne za uspešno obavljanje zadataka. I svi ovi principi postaju dostupni tako što se tokom rada pretvaraju u prave vrednosti. Iz toga razloga, poželjno je da kreiraš uticaj na duge kroz uverenja koja zastupaš.

Koje su bitne strategije ?

Strategija može da se odredi kao široko definisana četiri ili pet ključnih pristupa koje ćeš koristiti za ostvarivanje svojih prioriteta i usmeravanje prema viziji posla kakvim ga zamišljaš. Svi ciljevi i akcioni planovi koje imaš, proizilaze iz jedne osnovne strategije.

Planira razvoj ličnih performansi

Ukoliko si u potrazi za nekim procesom koji će doprineti konkretnom efektu u sistemu upravljanja planiranima zadacima, usavršavanje ličnih performansi je onda prava stvar za tebe. Identifikuj svoje lične, ali i profesionalne ciljeve koji su najvažniji za uspeh onoga što radiš.

Iako se metode i pristupi u pogledu kreiranja plana razvoja performansi razlikuju, postoje univerzalni principi u komunikaciji koja će dati najbolje rezultate. Cilj je da poboljšaš svoju interakciju sa drugima kako bi uvek dobio maksimum od date situacije.

Šta očekuješ ?! – imperativ dobrog posla

Neophodno je da znaš koje tačno rezultate očekuješ na kraju obavljenog posla, pri tom, fokusiraj se na one najvažnije zadatke, koji su ključni za krajnji rezultat. Bilo bi poželjno da svoj plan i dokumentuješ. Ciljeve i očekivanja iz ovog plana prebaci u format koji najviše odgovara tebi ili tvom mentoru. Bez pisane forme, uspeh je malo verovatan.

Takođe, ono što je bitno je da izbegavaš halo efekat. To praktično znači da sve ono o čemu diskutuješ u okviru svog tima, uključuje pozitivne ili negativne događaje koji su se desili u proteklom periodu. Razlog tome je što nedavni događaji mogu da oboje tvoju procenu realnog stanja i da utiču na dalji tok aktuelnog projekta.

Da li misliš da je postavljanje ciljeva značajna komponeta koj možda može i da ometa efikasnost tvog celokupnog učinka ?! Postavi sebi ovo pitanje i odgovor će te već odvesti u pravom smeru. Neke od ovih smernica mogu da ti pomognu da izgradiš efikasan plan obaveza i zadataka koje svakodnevno obavljaš, a koje će te u krajnjoj liniji, dovesti i do uspeha. Na pravom si mestu.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...