Koja je najbolja nega lica leti?

Koja je najbolja nega lica leti?

U toku letnjih meseci je mnogo jednostavnije negovati lice nego u toku ostalog dela godine. Za vreme letnjih meseci bi trebalo dozvoliti koži da odmori od šminke i jakih preparata. Koje inače koristimo u toku ostalog dela godine.

Čišćenje lica i odgovarajuće maske su osnov dobre i pravilne nege za vreme letnjih meseci. Trega izbegavati sve preparate na bazi ulja, bolje je opredeliti se za one na bazi vode. U toku leta što više koristiti prirodne preparate koji će joj dati prirodan izgled.Zapravo, što manje preparata koristili, to bolje.

Ovde ćemo navesti proizvode koje bi trebalo koristiti za negu kože lica u toku leta.

Pena za umivanje

Kako svaki dan započinjemo umivanjem, leti treba koristiti hladnu vodu, koja potpomaže cirkulaciju. Najbolji način da očistite kožu lica jeste odgovarajuća pena. Zašto pena, a ne sapun? Zato što sapun isušuje kožu.

Krema za hidrataciju kože

Nakon dobro očišćene kože, obavezno je treba počastiti hidrantnom kremom za lice. Ove kreme moraju da sadrže vitamine  za lice, dodatak u vidu kolagena i obaveznu hijaluronsku kiselinu.

Krema sa spf faktorom

Je obavezna ukoliko ste planirali da određeno vreme provedete napolju. Kreme koje sadrže zaštitni faktor su obavezne. Ozonski omotač nije više prirodna zaštita od sunca, te se moramo pobrinuti da sve površine naše kože budu namazane. Celo lice, uši i vrat  moraju biti namazani. Oči treba zaštititi zaštitnim staklima.

Termalna voda za lice

Kako smo već napomenuli da je u toku leta neophodno hidriranje kože, neka od termalnih voda za lice, ukoliko ste na otvorenom prostoru, dace vašoj koži dovoljno vlage, a uz to će i pomoći da ojača zaštitnu barijeru. Termalne vode su izuzetno lekovite. U zavisnosti od tipa kože, mogu pomoći sa problemom bubuljica i manjih fleka na koži.

Micelarna voda za skidanje šminke

Za večernje izlaske, nekada ćemo koristiti maskaru i karmin. Naravno, uveče bi sve to trebalo skinuti micelarnom vodom za lice, koji sem što služi za čišćenje lica i skidanje šminke, može se koristiti  kao tonik za lice. Kada koža lepo sve lepo upije, treba uraditi hidriranje kože.Ubedljivo najbolje efekte daju prirodne kreme za lice koje omekšavaju kožu.

Postoje razlike u nezi kože lica leti u zavisnosti od tipa kože. Ukoliko imate izrazito masno ili suvo lice, evo nekih korisnih smernica za vas.

Nega masne kože lica leti

Kako se ovaj tip kože pojačano masti, rešenje je u češćem čišćenju lica. Ukoliko ste napolju, to možete učiniti vlažnim maramicama. Najbolje sredstvo je ipak losion za čišćenje lica.

Suva kože lica

Zahteva potpuno drukčiji tretman: što češće nanošenje neke neutralne kreme, tri puta dnevno, posle umivanja. Pred spavanje ovakvoj koži  treba pružiti negu prirodnim uljem, npr.uljem jojobe, koje će omekšati kožu i nadoknaditi masnoću koja joj nedostaje. Za negu suve kože u ovom periodu je potrebno raditi piling kože.

Problematičnu kožu lica leti treba redovno podvrgavati pilingu, a na kraju leta je obavezno uraditi hemijski piling lica.

Piling

Je izuzetno koristan jer  se zdrave ćelije kože na ovaj način dovode na površinu, a ono što ne valja se na ovaj način skida. Posle pilinga koža bolje upija sve što se treba naneti na nju. Piling takodje pomaže rešavanju problema sa bubuljicama. Posle pilinga će i bore od sunca biti manje vidljive.

Pa, drage moje, uživajte u letu ali se i negujte.

Koja je najbolja nega lica leti?

Autor: T.B.

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...