Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade. Na koricama knjige  „Kobra i kruna” istaknut je citat:

„Dobro veče svima. Moje ime je Evangelina Lončar Nemanjić i ja sam vaša princeza. Ni sama nisam znala tu činjenicu do pre dve nedelje i jasno mi je koliko ste zaprepašćeni mojim iznenadnim pojavljivanjem.”

Već ovih nekoliko redova bilo je dovoljno da me zainteresuje za priču. Eva je sasvim obična devojka. Uživa u provođenju vremena sa prijateljima i porodicom, gledanju serija i slušanju muzike. Kada sazna da je u stvari princeza, njen život će se promeniti iz korena. Podrška njenih najdražih u ovom periodu biće joj najznačajnija, ali i pored toga postojaće izazovi koje sama mora da prevaziđe.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Nađin prvenac je idealna literature za mlade. Stil pisanja je jednostavan i pitak. Radnja drži pažnju, nema suvišnih detalja i opisa, a dinamika dešavanja je odlična za uvodnu knjigu serijala. Kroz ovaj roman upoznaćemo Evine najbliže prijatelje, momka i porodicu, ali i pojedince koji nisu baš srećni zbog njenog pojavljivanja.

Kobra i kruna - sjajna literature za mlade
Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Nađa lepo piše o pravim prijateljstvima, o značaju toga da uvek podržimo svoje najbliže i sigurnosti koju nam prijatelji i porodica pružaju. Veliki deo radnje zauzima i Evina i Lukina ljubavna priča, koja me je podsetila na bajke koje sam čitala kada sam bila mala. Na kraju, zaključićete i sami, osnov ove knjige čini ljubav, koja dolazi u različitim oblicima koji su podjednako važni.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Ovo je jedan od onih naslova koji se čitaju za jedno popodne. S obzirom na to da se radi o knjizi za mlade, koja je ujedno i Nađina prva knjiga i uvodni deo u Evinu priču, rekla bih da je autorka odradila dobar posao. Radujem se nastavcima koje nam Nađa sprema. Da ne zaboravim da spomenem, posebno simpatična bila mi je i simbolika naslova, koju ostavljam vama da otkrijete. Knjigu „Kobra i kruna” objavila je izdavačka kuća Besani.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...