Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade. Na koricama knjige  „Kobra i kruna” istaknut je citat:

„Dobro veče svima. Moje ime je Evangelina Lončar Nemanjić i ja sam vaša princeza. Ni sama nisam znala tu činjenicu do pre dve nedelje i jasno mi je koliko ste zaprepašćeni mojim iznenadnim pojavljivanjem.”

Već ovih nekoliko redova bilo je dovoljno da me zainteresuje za priču. Eva je sasvim obična devojka. Uživa u provođenju vremena sa prijateljima i porodicom, gledanju serija i slušanju muzike. Kada sazna da je u stvari princeza, njen život će se promeniti iz korena. Podrška njenih najdražih u ovom periodu biće joj najznačajnija, ali i pored toga postojaće izazovi koje sama mora da prevaziđe.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Nađin prvenac je idealna literature za mlade. Stil pisanja je jednostavan i pitak. Radnja drži pažnju, nema suvišnih detalja i opisa, a dinamika dešavanja je odlična za uvodnu knjigu serijala. Kroz ovaj roman upoznaćemo Evine najbliže prijatelje, momka i porodicu, ali i pojedince koji nisu baš srećni zbog njenog pojavljivanja.

Kobra i kruna - sjajna literature za mlade
Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Nađa lepo piše o pravim prijateljstvima, o značaju toga da uvek podržimo svoje najbliže i sigurnosti koju nam prijatelji i porodica pružaju. Veliki deo radnje zauzima i Evina i Lukina ljubavna priča, koja me je podsetila na bajke koje sam čitala kada sam bila mala. Na kraju, zaključićete i sami, osnov ove knjige čini ljubav, koja dolazi u različitim oblicima koji su podjednako važni.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Ovo je jedan od onih naslova koji se čitaju za jedno popodne. S obzirom na to da se radi o knjizi za mlade, koja je ujedno i Nađina prva knjiga i uvodni deo u Evinu priču, rekla bih da je autorka odradila dobar posao. Radujem se nastavcima koje nam Nađa sprema. Da ne zaboravim da spomenem, posebno simpatična bila mi je i simbolika naslova, koju ostavljam vama da otkrijete. Knjigu „Kobra i kruna” objavila je izdavačka kuća Besani.

Kobra i kruna – sjajna literature za mlade

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...