Ko se s decom druži,uvek je srećan! Književnica unela prazničnu radost u Svratište

Ko se s decom druži,uvek je srećan! Književnica unela prazničnu radost u Svratište. Na ulicama naših gradova sve ukazuje na novogodišnju euforiju, šarenilo lampi, slatkiše, ukrašene jelke… Mnogi od nas se raduju svemu tome ili jednostavno ne primećuju prazničnu raskoš u okruženju, dok postoje i oni najmlađi kojima to ništa ne znači, dok ih neko lično ne poseti i posveti malo vremena i ljubavi.

Ko se s decom druži,uvek je srećan! Književnica unela prazničnu radost u Svratište

Na Novom Beogradu u Svratištu se u ovom trenutku nalazi preko 150 mališana. Njihovi osmesi kada ugledaju svakog novog posetioca privremeno su zamenili njihov strah za život, egzistenciju i budućnost. Ipak, posebno se obraduju njihovoj drugarici Božici Velousis, koja je i ove godine zamenila Deda Mraza i obradovala ih paketićima jer su bili hrabri, uporni, nasmejani. Da nečije malo, njima zaista znači puno, uverili smo se mnogo puta. Njima je stalo i do razgovora, društvenih igara, zabava…

Tim razlogom, naša stalna sagovornica Velousis je pročitala svoje pesme mališanima i posvetila im vreme u brojnim igrama.

U dnevnom boravku se nalazi sve što je potrebno deci uzrasta od 5 do 15 godina. Azbuka sa slikama, drvena tablica za brojanje, stočići sa slikovnicama, plastične igračke, ormarići sa „ne ljuti se čoveče“ i ostalim igrama, velika tabla za učenje, pa i sofa na kojoj mogu da odmore dok gledaju televiziju.

Svratište postoji od 2007. godine na dve lokacije u gradu, a ovu na Bulevaru Arsenija Čarnojeviča posećuju deca i iz udaljenijih delova grada. Ne postoji precizan podatak koliko je tačno dece prošlo kroz ovaj program, ali trenutno ima više od 300 korisnika.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...