Književnica svim srcem za malenu Sjenicu! Budimo humani!

Tokom ove sedmice, pokrenuta je humanitarna akcija u cilju pomoći i podrške Domu zdravlja u Sjenici u borbi protiv virusa covid-19. Dom zdravlja koji u svom sastavu poseduje opštuje praksu i nekoliko specijalističkih ambulanti, nema kapacitete da adekvatno zbrine veliki broj pacijenata, te se iz tog razloga pacijenti pozitivni na korona-virus upućuju na Novi Pazar i druge kovid bolnice u zlatiborskom okrugu.

Građani Beograda i Zemuna, pokrenuli su zajedničku akciju prikupljanja pomoći koja je namenjena dezinfekciji Doma zdravlja u Sjenici i prisutnim medicinarima i pacijenatima. Zajedničkim naporima, doslednošću, trudom i zalaganjem, uspeli su da prikupe određene lekove i ostala medicinska sredstva. Srpska cenjena književnica i humanitarka Božica Velousis, u saradnji sa prof. Rakić pripremila je donaciju i istog dana iz Beograda poslala predstavnicima zdravstva u Sjenici. Kako književnica tvrdi, obezbedili su u velikim količinama: sapune, alkohol, papirni program, ostala sredstva za ličnu i ambijentalnu higijenu.

„Kompletnu akciju pokrenula je uvažena prof. Danijela Rakić, inače profesorka sociologije iz Beograda koja je pozvala sve ljude dobre volje da pomognu prema svojim mogućnostima u ovim teškim trenucima, kada malenoj Sjenici svaka pomoć znači. Zahvaljujući njoj, uspešno smo se organizovali, a u okviru akcije pridružili su se i penzioneri iz Zemuna koji su uprkos nemiloj situaciji, izdvojili vreme i pomogli! Zahvaljujem prof. Rakić na pokrenutoj inicijativi, s obzirom na to da se ona dugi niz godina bavi humanitarnim radom, aktivno pružajući podršku najpre omladini i njihovim porodicama u vidu donarstva i savetodavno.“ Izjavila je književnica Velousis koju smo zatekli u pakovanju pomoći.

Podsetimo, Sjenica se razvila iz srednjovekovnog trga i karavanske stanice Senice na Drinskom putu. Današnji grad nalazio se u župi Senica kada je postajao i jedan od dvorova Nemanjića u srednjovekovnoj Srbiji. Sjenica je takođe poznata po čuvenim jugoslovenskim modnim kućama, kulturnim i drugim radnicima.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...