Književnica svim srcem za malenu Sjenicu! Budimo humani! Književnica svim srcem za malenu Sjenicu! Budimo humani!
Tokom ove sedmice, pokrenuta je humanitarna akcija u cilju pomoći i podrške Domu zdravlja u Sjenici u borbi protiv virusa covid-19. Dom zdravlja koji... Književnica svim srcem za malenu Sjenicu! Budimo humani!

Tokom ove sedmice, pokrenuta je humanitarna akcija u cilju pomoći i podrške Domu zdravlja u Sjenici u borbi protiv virusa covid-19. Dom zdravlja koji u svom sastavu poseduje opštuje praksu i nekoliko specijalističkih ambulanti, nema kapacitete da adekvatno zbrine veliki broj pacijenata, te se iz tog razloga pacijenti pozitivni na korona-virus upućuju na Novi Pazar i druge kovid bolnice u zlatiborskom okrugu.

Građani Beograda i Zemuna, pokrenuli su zajedničku akciju prikupljanja pomoći koja je namenjena dezinfekciji Doma zdravlja u Sjenici i prisutnim medicinarima i pacijenatima. Zajedničkim naporima, doslednošću, trudom i zalaganjem, uspeli su da prikupe određene lekove i ostala medicinska sredstva. Srpska cenjena književnica i humanitarka Božica Velousis, u saradnji sa prof. Rakić pripremila je donaciju i istog dana iz Beograda poslala predstavnicima zdravstva u Sjenici. Kako književnica tvrdi, obezbedili su u velikim količinama: sapune, alkohol, papirni program, ostala sredstva za ličnu i ambijentalnu higijenu.

„Kompletnu akciju pokrenula je uvažena prof. Danijela Rakić, inače profesorka sociologije iz Beograda koja je pozvala sve ljude dobre volje da pomognu prema svojim mogućnostima u ovim teškim trenucima, kada malenoj Sjenici svaka pomoć znači. Zahvaljujući njoj, uspešno smo se organizovali, a u okviru akcije pridružili su se i penzioneri iz Zemuna koji su uprkos nemiloj situaciji, izdvojili vreme i pomogli! Zahvaljujem prof. Rakić na pokrenutoj inicijativi, s obzirom na to da se ona dugi niz godina bavi humanitarnim radom, aktivno pružajući podršku najpre omladini i njihovim porodicama u vidu donarstva i savetodavno.“ Izjavila je književnica Velousis koju smo zatekli u pakovanju pomoći.

Podsetimo, Sjenica se razvila iz srednjovekovnog trga i karavanske stanice Senice na Drinskom putu. Današnji grad nalazio se u župi Senica kada je postajao i jedan od dvorova Nemanjića u srednjovekovnoj Srbiji. Sjenica je takođe poznata po čuvenim jugoslovenskim modnim kućama, kulturnim i drugim radnicima.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *