Knjige koje smo otkrili zahvaljujući bukstagramu

Knjige koje smo otkrili zahvaljujući bukstagramu

Bukstagram je sjajan izvor književnih preporuka, zanimljivih naslova i originalnih tekstova. Ovog puta, uz pomoć drugara sa bukstagrama, za vas sam izdvojila knjige koje smo otkrili upravo zahvaljujući ovoj platformi.

Sara (@dnevnik_jedne_sare)

Koma” – Filip Marković

Filip Marković je mladi pisac koji se probija na našu književnu scenu pišući knjige horor žanra. Uživala sam čitajući dela koja su proistekla iz njegovog spisateljskog pera. Od mene imate sve preporuke za ovog mladog pisca.

Jana, Marina i Sara (@dzemodknjiga)

Pričaj mi o ljubavi” – Miloš Joker Dimitrijević

O ljubavi se može pričati na razne načine… Miloš je u svoje delo utkao dve ljubavne priče koje imaju posebnu vezu. Sam stil pisanja nas navodi da lako i brzo čitamo dok ostajemo dugo zamišljeni. Verujemo u ljubav!

Zapisi crnog pera” – Ivana Rokvić

Očarana i dalje, a prošlo je tri godine od čitanja. Istorijski podaci pružaju drugu sliku Beograda, a Manja je prava junakinja u čije avanture se morate prepustiti. Vratimo se istoriji!

Izgubljeni životi” – Milan Grozdanović

Psihološki triler, pun akcije, o životu i pitanjima na koja tražimo odgovre. Sa likovima ćemo obići više zemalja, ali i odgonetnuti sebe. Knjiga je obimna, ali broj redova opravdava priču. Živimo sada!

Ivana (@ivanaortainwonderland)

Nije to ništa” – Marko Đorđević

Roman „Nije to ništa” Marka Đorđevića, svojevrstan je kaleidoskop uspomena, koje se smenjuju pred našim očima dočaravajući sećanja glavnog junaka na detinjstvo, ovekovečeno u svakom ispisanom slovu i oslikano najfinijim emocijama. I, na samom kraju, dolazimo do samog naziva „Nije to ništa”, jer tek nas čekaju krupnije ptice, antene, nevidljivi kablovi, dimnjaci i bandere, kao i malenog vrapca sa kraja romana. Velika preporuka od mene.

Jelena (@booksjelena)

Božanstvena deluzija” – Marko Krstić

Jedna od knjiga koja je na mene ostavila jak utisak ove godine i koju rado preporučujem je „Božanstvena deluzija” Marka Krstića.  Miks trilera i drame držaće vam pažnju od početka do kraja. Sam roman počinje ubistvom što će biti dovoljno da nastavite da čitate. Upoznaćete se sa poznatim psihijatrom Francom Huberom, koji je svestan sebe i svojih kvaliteta. Ipak, kada u njegovu ordinaciju svrati „savršena” žena koja će očarati doktora priča dobija neočekivan obrt. Od mene preporuka!

 Katarina (@katarinasbooks)

 Tanušna morska latica” – Isabel Aljende

Prva knjiga Isabel Aljende koju sam pročitala i kojom me je kupila za sva vremena. Njen stil pisanja mi savršeno odgovara, njene rečenice se čitaju sa lakoćom. Istorijski roman koji je objavljen u znak sećanja na osamdesetu godišnjicu iskrcavanja izbeglica iz španskog građanskog rata u Čile. Prava poslastica za ljubitelje istorijskih romana, prepuno istorijskih činjenica i stvarnih događaja.

Maja (@sunflower_bookcorner)

Bog malih stvari” – Arundati Roj

Ovo je bez ikakvog pogovora remek delo. Autorka je stvorila toliko slojeva da ih je gotovo nemoguće sve odjednom sagledati, potrebno je čitati je više puta. Upijati. Ovi slojevi su sve samo ne jednostavni, oni nisu kao spratovi zgrade, napravljeni ljudskom rukom, oni su organske filozofske misli. Proviđenje jednog genija. Priča jeste važna, kao kod svakog romana, ali način pripovedanja je ono što pulsira od prvog do poslednjeg slova. Što nas ostavlja da dugo mislimo o životu. O smrti. Dobru. O zlu. Ovo delo je autorkin debitantski roman na kome je radila godinama i koji je nagrađen Bukerovom nagradom, zasluženo.

Dragana (@ig_biblioteka)

„Zb(i)rkaMihajlo Vasiljević

„Nije sve što je golo-golo.” Mihajlo piše da pred nekim ljudima može biti obučen u više slojeva garderobe, a istovremeno biti go do duše. A pred nekima, može i kožu da odere, da i dalje ne bude go. „Zb(i)rka” je do mene došla putem jednog predivnog darivanja, a Mihajlove reči su me kupile. Gola emocija. I pre nego što se odlučite za čitanje upoznajte mladog pisca i shvatićete da zaslužuje pažnju. Svaka reč i ilustracija.

Marko (@knjiga_za_dusu)

„Poslednji grad – Nebojša Petković

Kao veliki ljubitelj distopije, pod punom odgovornošću vam preporučujem trilogiju „Poslednji grad domaćeg autora Nebojše Petkovića. Autor je domaćoj književnosti podario jednu intrigantnu, interesantnu i pre svega jako poučnu postapokaliptičnu epsku avanturu koja pokazuje šta od ljudske prirode, tačnije koje njene negativne strane, mogu odvesti čoveka u propast i uništiti sve ono što je vekovima stvarao. Ovo je priča o svetu posle devastirajuće kataklizme koja u čovečanstvu briše granice ljudskosti. Pored epsko fantastičnog elementa, priča sadrži hrišćansku notu koja je ovde pojedncima koji nisu podlegli degradaciji poslužila kao zvezda vodilja u teškim vremenima, što ovu trilogiju čini dodatno posebnom i nadahnjujućom, i nadasve poučnom.

Jovana (@zaljubljena_u_knjiige)

„Beg od sebe – ka sebi – Marko Krstić

„Beg od sebe – ka sebi” Marka Krstića je jedna od onih knjiga za koju se tek kad je pročitate pitate zašto to niste uradili ranije. Ovo je priča o nama, našoj duši i našem umu koju pratimo kroz prizmu jednog čoveka. On iz stvarnosti beži u iluzije, u priče u kojima će se svako pronaći. Međutim da li je beg zaista rešenje svih naših problema, ostaje vam da saznate.

Milica (@thegirlwhoplayedwithbooks)

„Za pobedu postoje i drugi načini – Jovana Iv

Jedna od prvih knjiga koje su u moje ruke dospele zahvaljujući bukstagramu jeste „Za pobedu postoje i drugi načini Jovane Ivetić. Priča o ljubavi i fudbalu, o prijateljstvima, izdaji i životnim lekcijama držaće vam pažnju od prve do poslednje strane. Dodatan razlog da čitate ovu knjigu jeste i to što nam uskoro stiže nastavak.

Knjige koje smo otkrili zahvaljujući bukstagramu

Autor: Milica Barać

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...