Kineski festival svetla 2020. godine – Spektakl u dva grada Kineski festival svetla 2020. godine – Spektakl u dva grada
Nakon velike posete prošlogodišnjeg Kineskog festivala svetla, organizatori su odlučili da se ista manifestacija ponovi i ove godine, i to na dve lokacije  –... Kineski festival svetla 2020. godine – Spektakl u dva grada

Nakon velike posete prošlogodišnjeg Kineskog festivala svetla, organizatori su odlučili da se ista manifestacija ponovi i ove godine, i to na dve lokacije  – u Beogradu i Novom Sadu. Organizatori su Balkanopolis centar za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije, ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, Pokrajinske Vlade AP Vojvodine, Grada Beograda i Grada Novog Sada.

U Beogradu će se održati na Kalemegdanu, pored Beogradske tvrđave, a u Novom Sadu u Limanskom parku. U Beogradu je Festival simbolično otvoren u ponoć po kineskom vremenu, pa će istovremeno biti dočekana i kineska Nova godina.

(Foto: Đorđe Tomić)

Ovom prilikom, Slobodan Trkulja, glavni organizator ovog projekta izjavio je:

„Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za kinesku Novu godinu i uneti novu svetlost i radost u naše živote“, i dodao:

„Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima. “

(Foto: Đorđe Tomić)

Svetlosni spektakl održaće se od 23. januara do 16. februara 2020. godine u Beogradu i Novom Sadu.

Poseta Kineskom festivalu svetla je besplatna, a svetlosni lampioni će se paliti svako veče od 17h.

Priredila: Danica Žunjanin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *