Karijera osobe sa invaliditetom

Karijera osobe sa invaliditetom. Svako od nas zaslužuje da izgradi svoju karijeru i da bude uspešan u nekom poslu. Mitovi o osobama sa invaliditetom su upravo vezani za njihovu karijeru. Često možete čuti kako ljudi komentarišu: „Jadan, neće moći da uživa u životu, a ni da radi ono što voli.“

Ljudima je nezamislivo da se osobe sa invaliditetom bave modelingom, glumom, sportom ili nekim drugim poslom. Jer, kako će on to, pa ne može ni sam o sebi da brine, a ne još da ide i da radi.

Karijera osobe sa invaliditetom

karijera-osobe-sa-invaliditeom

Danas u svetu imamo mnogo osoba sa invaliditetom ili hendikepom koji su uspešni glumci, sportisti, manekeni i javne ličnosti. U prethodnim tekstovima sam pisala upravo o takvoj osobi, a on je Nik Vujičić. Pored Nika, verujem da ste čitali i o Ludvigu Van Betovenu, Vuku Karadžiću, Filipu Višnjiću, Fridi Kalo, Tomasu Edisonu i Andrei Bočeliju. Svako od njih je za istoriju učinio mnogo, a imali su ili imaju neki oblik invaliditeta ili hendikepa.

Bilo bi dobro kada bi svako od nas zastao na sekundu i pokušao da shvati osobe sa invaliditetom i da im pruži podršku koja im je i te kako potrebna. Vama je to sekund, a njima je sve. Možete ih podstaći da ispune svoje želje i postanu ono o čemu maštaju ceo život. Jer, i oni imaju želje i oni maštaju, naravno. Kao i svi. I oni su ljudi.

karijera-osobe-sa-invaliditeom

A sada, od mene jedna poruka za osobe sa invaliditetom koje nas, možda, prate.

Znam da je teško kada imate nekih poteškoća, ali, za vas je najbolje da se pomirite sa situacijom i zavolite sebe, jer niko nije savršen. Za svakoga na ovom svetu ima mesta, pa tako i za vas. Nemojte dozvoliti da neko loše utiče na vas i da vam govori kako vi nešto ne možete. Verujte mi, ja znam da možete sve. Setite se samo Andree Bočelija, italijanskog tenora koji svakodnevno puni dvorane širom sveta i svojim glasom hipnotiše ljubitelje klasične muzike, a slep je. Njegovi koncerti su veoma posećeni bez obzira njegovo slepilo. Vuk Karadžić je za srpski jezik uradio mnogo. Da nije njih bilo, ko zna gde bismo mi bili danas.

Karijera osobe sa invaliditetom

Pa tako i vi, dragi moji „čarobnjaci“, ako sada čitate ovaj tekst, zapamtite, možete sve. Možete postati muzičari, pevači, sportisti, novinari, slikari, motivacioni govornici… Ne ograničavajte sebe i svoju maštu. Radom i trudom svima možete pokazati da vi niste samo osoba sa invaliditetom ili hendikepom. Verujte u sebe, jer vera pomera planine.

Karijera osobe sa invaliditetom

karijera-osobe-sa-invaliditeom

A osobama bez invaliditeta bih poručila da podrže osobe sa invaliditetom, jer će svi biti srećniji i zadovoljniji. Svet će nam biti bolje mesto za život ako se udružimo.

Ukoliko ste preduzetnici i imate mogućnost zapošljavanja osoba sa invaliditetom, uradite to. Niste ni svesni kako su oni dobri i odani radnici bez obzira na svoje stanje. Udahnućete im novi život, a vi ćete dobiti dobre radnike i prave rezultate. Verujte mi.

Autor: Darija Petrović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Savet za regionalnu saradnju prepoznao zalaganje Jovane Šipčić prosperitetu žena Zapadnog Balkana

Savet za regionalnu saradnju (RCC) dodjeljuje već treću godinu zaredom nagradu...

Organizacija je ključna veština u svim aspektima života

Organizacija je ključna veština u svim aspektima života. Organizacija...

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...