Karavan zdravlja u Ada Mall-u u subotu 9. aprila

Karavan zdravlja u Ada Mall-u u subotu 9. aprila

Festival zdravlja Beograd organizuje u subotu, 9. aprila, od 12 do 17 sati. Na trećem spratu Shopping centra „Ada Mall“ (Radnička ulica 9, preko puta Ade Ciganlije), akciju „Karavan zdravlja – Dan za zdravlje“.

Zainteresovani građani moći će da dobiju informacije o zdravim stilovima života, kao i da izmere pritisak, nivo šecera u krvi, bodi mas indeks, težinu i količinu masti u organizmu, stanje kože, kvantnu analizu i druge zanimljive preglede. Posetioci će moći da se posavetuju sa kardiologom, endokrinologom, nutricionistima, kozmetologom, specijalistima opšte medicine, kao i da dobiju informacije o tome kako da se oslobode štetnih navika, poput pušenja koje je faktor rizika za pojavu mnogih bolesti.

„Već 13 godina organizujemo razne vrste zdravstvenih manifestacija u Srbiji, kao i besplatne programe kontinuirane medicinske edukacije za zdravstvene radnike. Ove godine smo zbog pandemije kovida 19 odlučili da širom Srbije napravimo manje akcije zdravlja koji će značiti ljudima koji žele da promene neke štetne navike koje imaju i da se posavetuju sa zdravstvenim radnicima. Anketiraćemo posetioce o tome kakve zdrave navike imaju, a koje bi trebalo da promene zbog zdravlja. Slogan našeg svojevrsnog karavana zdravlja je „Napravi korak ka zdravijem životu“. Partner naše akcije u Beogradu je shopping centar „Ada Mall“ – rekla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora ove manifestacije.

 

Program manifestacije Dan za zdravlje:

 

 • Savetovanje sa endokrinologom prof.dr Vesnom Srećković Dimitrijević, iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Univerzitetskog kliničkog centra Srbije
  • Savetovanje sa kardiologom dr sci med Natašom Ristić, ekspertom koja radi u Norveškoj i Srbiji (akcenat će biti na krvnom pritisku, na post-covid sindromu i problemima srca itd)
  • Savetovalište za odvikavanje od pušenja sa prim. dr Aleksandrom Ješić, spec. opšte medicine iz DZ Novi Beograd
  • Merenje body mas indeksa, težine na specijalnim vagama, mišićno-viscelarnih masti i savetovanje o pravilnoj ishrani i prolećnim dijetama. Udruženje za borbu protiv gojaznosti Svi na vagu, nutricionista Milka Raičević i tim nutricionista
  • dr Feelgood (dr Saša Plećević, anesteziolog) koji će sa svojim timom davati savete o fizičkoj aktivnosti i značaju Green zone, zone zdravlja.
  • Kvantna dijagnostika tela i provera stanja kože, savetovanje za negu koze lica i tela, kozmetolog Slavica Ljubojević i tim strucnjaka, Endermološki centar
  • Provera nivoa šećera u krvi i saveti za obolele od dijabetesa, Udruženje Plavi krug
  • Merenje krvnog pritiska, med. sestra dom zdravlja
  • Savetovanje o mentalnom zdravlju, psihoterapeut Desimir Ivanović
  • Masaža ruku i savetovanje koja masaža je najbolja za koji organizam, wellnes akademija Pedje Filipovića

  Za sve učesnike i posetioce festivala ROSA VODA je obezbedila flaširanu vodu.

  Prisustvo „Danu za zdravlje“, koje se organizuje povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, je besplatno. Vidimo se na trećem spratu Ada Mall shopping centra.

   

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...