KAKO ZAUSTAVITI VREME ?

Ukoliko imate problem da organizujete i upravljate svojim vremenom, možda je u pitanju izazov kako usmeravate svoju pažnju na stvari koje su vam važne. Ako navedeno važi za vas, mogu vam pomoći neke od sledećih smernica:

Papir je vaš prijatelj

Uvedite naviku kreiranja generalnog plana onoga što želite postići na početku svakog dana, meseca ili čak godine i rasporedite to po prioritetima. Svaki dan pregledajte svoj plan i nastojte da ispunite što više od zapisanih stvari.

Novi dan- nova prilika

Način na koji započinjete novi dan u velikoj meri može da utiče na vašu koncentraciju i fokusiranje. Započnite dan pregledom plana, ali i vizualizacijom tri najvažnije stvari koje želite postići. Na kraju svakog dana pređite u mislima kakav je taj dan bio, šta se dešavalo i pokušajte idući dan popraviti ono čime niste zadovoljni.

Pametno upravljajte svojim vremenom

Postoji jedno zanimljivo pravilo koje kaže da se 80 % ostvarenih rezultata postiže u 20 % ukupnog vremena predviđenog za taj zadatak. To praktično znači da uz 20 % fokusiranog rada možete postići 80 % željenih rezultata, odnosno, da je manje produktivnog rada bolje nego više neproduktivnog.

Zbog toga, naučite da radite manje i pametnije.

Odredite vreme dana kad ste u najboljem raspoloženju za obavljanje teških i zahtevnih zadataka i hrabro se suočite sa izazovima.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve

Knjižara BIS PLUS: Knjižara koja pruža sve . Dobrodošli...

Brzinski voćni kolač – Banana rolat

Brzinski voćni kolač - Banana rolat. Da li volite...

Danas novo, sutra je već normalno

Danas novo, sutra je već normalno. Slušam kako najavljuju...

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...