KAKO ZAUSTAVITI VREME ? KAKO ZAUSTAVITI VREME ?
Ukoliko imate problem da organizujete i upravljate svojim vremenom, možda je u pitanju izazov kako usmeravate svoju pažnju na stvari koje su vam važne.... KAKO ZAUSTAVITI VREME ?

Ukoliko imate problem da organizujete i upravljate svojim vremenom, možda je u pitanju izazov kako usmeravate svoju pažnju na stvari koje su vam važne. Ako navedeno važi za vas, mogu vam pomoći neke od sledećih smernica:

Papir je vaš prijatelj

Uvedite naviku kreiranja generalnog plana onoga što želite postići na početku svakog dana, meseca ili čak godine i rasporedite to po prioritetima. Svaki dan pregledajte svoj plan i nastojte da ispunite što više od zapisanih stvari.

Novi dan- nova prilika

Način na koji započinjete novi dan u velikoj meri može da utiče na vašu koncentraciju i fokusiranje. Započnite dan pregledom plana, ali i vizualizacijom tri najvažnije stvari koje želite postići. Na kraju svakog dana pređite u mislima kakav je taj dan bio, šta se dešavalo i pokušajte idući dan popraviti ono čime niste zadovoljni.

Pametno upravljajte svojim vremenom

Postoji jedno zanimljivo pravilo koje kaže da se 80 % ostvarenih rezultata postiže u 20 % ukupnog vremena predviđenog za taj zadatak. To praktično znači da uz 20 % fokusiranog rada možete postići 80 % željenih rezultata, odnosno, da je manje produktivnog rada bolje nego više neproduktivnog.

Zbog toga, naučite da radite manje i pametnije.

Odredite vreme dana kad ste u najboljem raspoloženju za obavljanje teških i zahtevnih zadataka i hrabro se suočite sa izazovima.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *