Kako usvojiti novu naviku? Kako usvojiti novu naviku?
S obzirom na činjenicu da  80 procenata tvog dana čine automatske radnje, očigledno  je da su ti navike životni vozači. Ukoliko bi stekao navike... Kako usvojiti novu naviku?

S obzirom na činjenicu da  80 procenata tvog dana čine automatske radnje, očigledno  je da su ti navike životni vozači. Ukoliko bi stekao navike koje rade za tvoju dobrobit, život bi ti bio kvalitetniji i neuporedivo lakši. Napor koji treba da uložiš je inicijalni trud oko  formiranje navike, dok će kasnije ona da radi za tebe. Jasna je računica da je taj trud višestruko isplativ.

Kada si spreman da se investiraš i uložiš energiju, treba da se pripremiš za oštar fokus i aktivan rad narednih 65 dana. To je prosečan broj dana koji je u potreban za formiranje navike.

*Izaberi SAMO jednu naviku.

*Poveži naviku sa stvarima koje ti prijaju, ovo će ti sigurno biti dodatna motivacija (npr. Ako krećeš u teretanu idi u najlepšoj trenerci koju ćeš nositi SAMO za vežbanje ili slušaj omiljenog jutjubera SAMO dok si tamo. )

*Napiši sve dobre promene koje bi ta navika donela u tvoj život ukoliko bi je primenjivao godinu dana. Papir zalepi na zid ili stavi na radni sto, da ga uvek imaš pri ruci. Tako ćeš u momentima pada, volju probuditi željom.

*Vizualizuj mentalno sliku sebe sa usvojenom navikom više puta dnevno. To je način da naviku pretvaraš u identitet i telo učiš da si već sada ono što želiš postati.

*Osvesti svaki put kada uspeš da je primeniš. Zadrži taj osećaj u sebi nekoliko trenutaka. Ne stidi se da se pohvališ i da budeš ponosan na sebe. Nagradi se sitnicama.

*Ne predaj svoju moć u tuđe ruke. Ako napraviš grešku u doslednosti,  nikada ne krivi druge ljude ili okolnosti.

Autor: emocionalno.osnazivanje

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *