Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima. Da je dekorisanje dečje sobe stikerima fenomenalan način da oduševite vaše mališane, svedoči naredna lista dosetljivih predloga.

Prednosti samolepljivih stikera za zid

Pre nego što uplovimo u svet maštovitog dekorisanja uz pomoć stikera, vredi napomenuti karakteristike ovih samolepljivih dekora. Evo liste glavnih razloga zbog kojih je njihova prodaja uvek aktuelna:

  • Kreativnost bez ograničenja – samolepljivi stikeri za zid pružaju neograničene mogućnosti za personalizaciju dečje, ali i bilo koje druge prostorije u domu.
  • Efikasna transformacija enterijera – uz pomoć ovih samolepljivih dekora ćete brzo i jednostavno transformisati izgled sobe za mališane.
  • Kvalitet i dugovečnoststikeri za zid su izrađeni od visokokvalitetnih materijala pa su samim tim karakteristični po vrhunskoj izradi i dugotrajnosti. Ujedno vredi napomenuti da su otporni na vlagu i habanje.
  • Jednostavna montaža – samolepljivi dekori su vrlo praktični za postavljanje. Pre montiranja nalepnica, zid bi jedino trebalo dobro očistiti suvom krpom ili pajalicom.
  • Praktično održavanje stikera za zid – verovatno najveća prednost ovih samolepljivih dekora. Suva ili donekle vlažna krpa će biti sasvim dovoljne.

U narednim redovima navešćemo nekoliko interesantnih ideja za dekorisanje sobe mališana samolepljivim stikerima.

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima
Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Dekorisanje zida sportskim nalepnicama

Za mališane koji obožavaju sport ostavljanje sportskih stikera biće gotovo jednako ostvarenju svih snova. Što se tiče izbora dizajna, velika je verovatnoća da će ih stikeri sa omiljenim sportistima najviše oduševiti (posebno ukoliko su u realnoj veličini). Pod pretpostavkom da ste dobro upućeni u sportske idole svojih mališana, na zidovima takođe možete zalepiti i grbove omiljenih klubova ili udruženja. Slobodan prostor između velikih stikera možete da popunite manjim nalepnicama sa dizajnom lopti (bilo fudbalskih, košarkaških ili teniskih) ili drugih sportskih detalja.

Ugodna atmosfera uz svetleće nalepnice

Svetleće nalepnice za zid će na svojevrsni način preneti čaroliju i toplinu iz crtanih filmova u sobu mališana, tako da se moraju naći na vašoj listi ukrasa. Njihov doprinos atmosferi biće najviše vidljiv u mračnijim prostorijama, pa biste shodno tome mogli razmotriti kupovinu zavesa za zamračivanje.

Porodično stablo od stikera

Jedan maleni kutak u dečijoj sobi možete posvetiti i porodičnoj istoriji. Osim lepljenja stikera sa porodičnim stablom, takođe preporučujemo da na viseće police ili biblioteke postavite uramljene slike svojih predaka. Ukoliko se u vašoj familiji gaji tradicija prenošenja predmeta s kolena na koleno, na policama takođe možete postaviti i sve porodične antikvitete. Mališanima će sasvim izgledno biti interesantno da se upoznaju sa porodičnom prošlošću, a na vama je da se potrudite da čitava dekoracija bude unikatna.

Muzički stikeri

Mališani koji su talentovani muzičari sigurno će biti oduševljeni ukoliko u njihovu sobu zalepite nekoliko muzičkih stikera. Nalepnice mogu sadržati omiljene muzičke instrumente, poput gitare ili bubnja, ali svakako i omiljene umetnike ili bendove. Dizajn violinskog ključa, nota, slušalica te mikrofona na stikerima, takođe mogu biti korisna opcija za upotpunjavanje slobodnog prostora.

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima
Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Nalepnice sa superherojima

Lista superjunaka je zaista dugačka, tako da ćete na raspolaganju imati pregršt različitih opcija. Za početak treba krenuti od najdražih heroja mališana, čiji bi stikeri morali biti najvećih dimenzija. U tu grupu najčešće spadaju Betmen, Spajdermen, Kapetan Amerika ili Ajronmen, ali se pre naručivanja stikera svakako treba konsultovati sa mališanima. Minijaturne stikere namenite manje dražim junacima ili sporednim likovima u sh filmovima. Zid sa stikerima možete dopuniti elementom sa popularnim gedžetima, oružjem ili akcionim figuricama super heroja. U tom kutku se takođe mogu pronaći i diskovi sa narezanim filmovima.

Barbi stikeri

Uzimajući u obzir činjenicu da većina devojčica obožava lutke, jedan zid u ćerkinoj sobi možete posvetiti i barbi dekoracijama. Za najbolje rezultate preporučujemo da prvenstveno okrečite zid u roze boju, sa evenutalnim belim ukrasnim linijama od krep traka. U narednim koracima, fokusirajte se na montažu unikatnih stikera. Dizajn treba da sadrži likove lutaka, princeza ili drugih miljenica vaše ćerkice. Na zidnim policama možete eksponirati i kolekciju lutaka, kao i akcionih figurica.

Teksutalne nalepnice

Nalepnice za zid sa tekstom biće odlične za prenošenje bitnih poruka, poslovica ili  omiljenih citata koje su mališani pročitali. Njih možete kombinovati sa 3D stikerima od kamena, cvetnim nalepnicama, stiker-oblacima ili sličnim dekorima. Potrudite se da vizuelno uklopite sve dekore.

Kako stvoriti magičan kutak za decu: Dekorisanje stikerima

Dekorisanje dečje sobe stikerima je zabavan zadatak, u koji bi bilo pogodno uključiti i same mališane. Pružite im svu slobodu u kreiranju i dekorisanju, jer će jedino tako soba mališana poprimiti lični pečat. Ukoliko su zauzeti učenjem, možete ih i iznenaditi. Nadamo se da će naši saveti biti korisni!

Autor: Ljiljana Bugarin

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...