KAKO SPREČITI KIJAVICU PRIRODNIM PUTEM

Ukoliko vas je zakačio neki virus zbog hladnog jesenjeg vremena, znajte da možete vrlo brzo i vrlo jednostavno da se izlečite.

Nije ni čudo što ste se razboleli. Visoka temperatura, curenje nosa i kijanje nije moglo da se izbegne. Ipak je jesen i vreme napolju dosta je hladnije.

Da biste ozdravili nisu vam potrebni lekovi, sirup niti antibiotici. Sve što vam treba, imate u svojoj kući.

Sigurno vam to nije prošlo kroz misli jer svi mi iz neke stare navike malo – malo pa idemo kod lekara. Bilo da je u pitanju manja ili veća prehlada, odlazak kod lekara je često iz navike. A kako odlazak kod doktora ne bi bio uzaludan, nemile volje se odlučujemo za antibiotike.

Međutim, to je pogrešno.

Savetujemo da kod doktora idete u krajnjoj nuždi jer lečenje antibioticima nije zdravo. Umesto antibiotika uvek se pre opredelite za narodnu medicinu i provereni prirodni lek. Oni se nalaze svuda oko nas i lako se nabavljaju.

Delimo sa vama sada nekoliko delotvornih recepata za suzbijanje kijavice.

 

 

Čaj sa medom i đumbirom

Skuvajte svoj omiljeni čaj i ubacite u njega dve kašičice meda i jednu kašičicu đumbira. Pipijte i dobro se utoplite, da dejstvo đumbira bude brže. Ovakav čaj možete piti više puta u toku dana.

 

Masitrajte se sirćetom

Ukoliko imate temperaturu, jako je važno da povratite cirkulaciju i da se preznojite. Spremite masu od sirćeta i vode pa krenite da se masirate ili dopustite nekome da vam pomogne.

Izmasirajte prvo zglobove na nogama i rukama, da obloge izvuku temperaturu. Potom pređite na ostatak tela – na leđa, na noge, na ruke i po glavi. Nakon završene masaže popijte čaj i dobro se umotajte u toplo ćebe.

 

 

Sok sa limunom i belim lukom

Iscedite u čašu jedan limun, a jedan ili dva češnja belog luka iseckajte na kockice (ili izgnječite) i dodajte ga u čašu. Zatim sipajte u sve to vodu i promešajte.

Limunadu sa belim lukom zdravo je da pijete svakoga jutra, iako nemate kijavicu jer se tako ojačava imunitet i sprečava pojava prehlade.

 

Jedite ren

Ren je takođe jako dobar za lečenje kijavice. Dva do tri puta u toku dana pojedite po jednu kašičicu rena. On ima specifičan ukus koji ne prija svima. Ukoliko ne volite da ga jedete, pomešajte ga u kašičici sa medom jer će vam biti prijatnije da ga progutate.

*

Ako znate nekoga ko je prehlađen ili ima kijavicu, podelite ovaj tekst kako bi mu što pre pomogli da ozdravi.

 

Autor: Marija Mitrović- Stojanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...