KAKO SITNE OČI NAŠMINKATI DA IZGLEDAJU VEĆE

Za male oči i njihovo isticanje postoje posebna pravila make-upa. Svetlije nijanse po pravilu “otvaraju” kapak pa time i daju utisak većeg oka. Ako volite kombinovati senke, izbegavajte stavljanje više od dve nijanse, a preporučljivo je i naneti podlogu, odnosno bazu, kako se senka ne bi preslikala na pregib oka i tako se stvorila nepoželjna crta.

Koristite li ajlajner, kad su u pitanju sitnije oči preporučuje se nanošenje tanke linije duž ivice trepavica. Izvlačenje linije izvan ivice oka stvoriće utisak veće dimenzije, ali bilo bi dobro imati na umu da će predebela linija postići kontra efekt. Kvalitetna maskara za produživanje trepavica takođe će doprineti utisku koji želite da postignete, a kad je nanosite, trebate paziti na to da bude ravnomerna i da se trepavice pažljivo odvoje. Imate li problema sa izraženim podočnjacima, znajte da i oni stvaraju neželjeni efekt manjih očiju pa njihovom prikrivanju takođe treba posvetiti pažnju. Tu je ključan odabir prave nijanse korektora.

 

Efektne obrve, pola (make up) posla

Ako želite deblje i punije obrve, očešljajte obrve četkicom prema gore i ispunite „praznine“ kratkim pokretima olovke za obrve. Za naglašene obrve, koje su trend ove sezone, ispunite i mesto ispod luka obrva. Svetlu senku nanesite na sam kapak i ispod obrva, a svetlucavim smeđim ili sivkastim senkama pažljivo osenčite pregib oka. Uz granicu gornjeg kapka povucite laganu crtu olovkom ili ajlajnerom pa onda sve upotpunite maskarom.
Efekat će biti pun pogodak i glamurozan izgled.
Čisto i sjajno lice ne mora da bude posledica skupih tretmana i nege kože. Jednostavno nanesite malo bele senke na obraze. Na taj način naglasićete lice i dati mu zdrav sjaj i izgled. I spremni ste za svaku priliku.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...