KAKO SE MASKA OD MAJONEZA KORISTI ZA OPORAVAK KOSE

Da li ste znale da se majonez može koristiti za oporavak ispucale kose? Pitate se sada kako je to moguće i zašto biste uopšte tako nešto radili.

Odgovori na ova pitanja su vrlo jednostavni i uskoro ćete imati odgovore na njih.

Majonez je namaz koji može vrlo brzo da oporavi suvu i oštećenu kosu zbog svojih neverovatnih prirodnih materija. On je bogat prirodnim sastojcima u koje spadaju omega 3 masne kiseline, vitamin A, vitamin C, vitamin E i drugi.

Svi oni brzo oporavljaju suvu, ispucalu i oštećenu kosu, pritom omogućavaju i da se nastavi rast nove zdrave kose. Rezultati su neverovatni i primećuju se odmah.

Samo neki od razloga koji dovode do toga da kosa biva oštećena jesu loša nega, zatim farba za kosu, svakodnevno feniranje ili ispravljanje presom i slično. Takođe, razlozi mogu biti i nedostatak vitamina, nedovoljno tečnosti i loše životne navike.

Domaći majonez za kosu

Majonez koji se kupuje u prodavnici nema ista dejstva kao domaći koji možete napraviti kod kuće, a u tome zapravo leži glavna caka ovog neverovatnog namaza. Domaći majonez najbolje dejstvo ima ako se stavlja kao maska za kosu i to pre pranja, kada vam je kosa masna.

Za domaći majonez potrebna su jaja, zejtin i sirće, a maska se pravi identično kao domaći majonez koji ćete svakako tokom narednih nekoliko dana i koristiti za jelo.

Kada nanesete masku na kosu dobro utrljajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim dobro isperite kako biste skinuli i oprali svu masnoću sa kose. Ovaj postupak je dovoljno da ponavljate jednom nedeljno.

Majonez se u praksi pokazalo kao odlično rešenje za lepši i zdraviji izgled kose, jer oporavlja i ojačava dlaku, zatim stimuliše brži rast, uklanja perut, olakšava raščešljavanje i ispravljanje kose, hidrira je, čini da bude mekša i vraća joj prirodni sjaj.

Autor: Marija Mitrović – Stojanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...