KAKO SE MASKA OD MAJONEZA KORISTI ZA OPORAVAK KOSE KAKO SE MASKA OD MAJONEZA KORISTI ZA OPORAVAK KOSE
Da li ste znale da se majonez može koristiti za oporavak ispucale kose? Pitate se sada kako je to moguće i zašto biste uopšte... KAKO SE MASKA OD MAJONEZA KORISTI ZA OPORAVAK KOSE

Da li ste znale da se majonez može koristiti za oporavak ispucale kose? Pitate se sada kako je to moguće i zašto biste uopšte tako nešto radili.

Odgovori na ova pitanja su vrlo jednostavni i uskoro ćete imati odgovore na njih.

Majonez je namaz koji može vrlo brzo da oporavi suvu i oštećenu kosu zbog svojih neverovatnih prirodnih materija. On je bogat prirodnim sastojcima u koje spadaju omega 3 masne kiseline, vitamin A, vitamin C, vitamin E i drugi.

Svi oni brzo oporavljaju suvu, ispucalu i oštećenu kosu, pritom omogućavaju i da se nastavi rast nove zdrave kose. Rezultati su neverovatni i primećuju se odmah.

Samo neki od razloga koji dovode do toga da kosa biva oštećena jesu loša nega, zatim farba za kosu, svakodnevno feniranje ili ispravljanje presom i slično. Takođe, razlozi mogu biti i nedostatak vitamina, nedovoljno tečnosti i loše životne navike.

Domaći majonez za kosu

Majonez koji se kupuje u prodavnici nema ista dejstva kao domaći koji možete napraviti kod kuće, a u tome zapravo leži glavna caka ovog neverovatnog namaza. Domaći majonez najbolje dejstvo ima ako se stavlja kao maska za kosu i to pre pranja, kada vam je kosa masna.

Za domaći majonez potrebna su jaja, zejtin i sirće, a maska se pravi identično kao domaći majonez koji ćete svakako tokom narednih nekoliko dana i koristiti za jelo.

Kada nanesete masku na kosu dobro utrljajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim dobro isperite kako biste skinuli i oprali svu masnoću sa kose. Ovaj postupak je dovoljno da ponavljate jednom nedeljno.

Majonez se u praksi pokazalo kao odlično rešenje za lepši i zdraviji izgled kose, jer oporavlja i ojačava dlaku, zatim stimuliše brži rast, uklanja perut, olakšava raščešljavanje i ispravljanje kose, hidrira je, čini da bude mekša i vraća joj prirodni sjaj.

Autor: Marija Mitrović – Stojanović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *