Kako provesti Novu godinu – ukoliko ste sami

Ne postoji osoba koja bar na trenutak nije odolela svim čarima Nove Godine i svemu što ona sa sobom nosi. Koliko god da su neki od nas protivnici slavljenja Novogodišnjih praznika, verujemo da i njih bar na trenutak “uzdrma”praznična groznica.

Jer koliko god bili imuni ne možemo a da ne osetimo svu tu euforiju koja počinje od samog  jutra tog 31. decembra.

Petarde koje doprinose prazničnoj atmosferi. Užurbani koraci prolaznika koji jure da obave poslednje pripreme pred samu Novogodišnju noć. Svi ti divni mirisi koji dolaze iz naše kuhinje. Posebno aranžirani stolovi.

Raskoš i sjaj svuda oko nas uvod su u tu posebnu noć u godini koju svi sa pažnjom i iščekivanjem dočekujemo.

Realnost je takva da će mnogo dama Novogodišnje veče provesti solo. No, ne očajavajte. Napravite sebi poseban ugođaj baš tog dana. Počevši od samog jutra i uživajte sve dok sat ne otkuca ponoć.

Dan započnite tako što ćete se prisetiti svih dobrih stvari koje su vam se dogodile u prethodnoj godini. Napravite sebi prelepu penušavu kupku. Odradite vaš omiljeni kućni spa tretman i maksimalno uživajte u svim čulima.

Nakon toga pustite muziku, pokušajte da napravite svoju omiljenu plejlistu srećnih pesama za Novogodišnje praznike i uživajte.

Ukoliko ste do sada pravljenje doručka  provodili u paru, sada svu energiju usmerite na pravljenje omiljenog jela koje ste možda  voleli kao dete. I tako probudite sećanja iz tog perioda. Naravno i ako će tokom praznika mnoge radnje biti zatvorene, uvek postoji opcija da  hranu iz vama omiljenog restorana naručite!

Zaboravite na društvene mreže. Odložite telefon. I maksimalno iskoristite svoje slobodno vreme. Ovaj dan podarite sebi kao najboljem prijatelju.

Odaberite knjigu koja već dugo čeka da je uzmete, a za to nikako niste našli slobodnog vremena. Pronađite svoj omiljeni Kutak i pustite priči da vas vodi.

Odvojite vremena za trening i ako vaša teretana možda nije otvorena na you tube-u pustite čas joge ili aerobika. Vežbanje povećava endorfin što će vam svakako dodatno podići raspoloženje.

Pogledajte vaš omiljeni film ili seriju. Obucite široki džemper. Novogodišnje čarape i tako budite okruženi omiljenim ljudima čak i ako su oni na televiziji.

Verovatno ste na raznim sajtovima gledali kako se pravi koktel, ali niste to nikada probali. Sada je pravo vreme da to uradite! Pokušajte da uz koktel koji ste sebi napravili podignete raspoloženje.

Veče dočekajte uz večeru i sveće. Bocu omiljenog vina,s to koji ćete dekorisati kako vi želite i Novogodišnja čarolija može da počne!

Kada je vaš outfit u pitanju obucite omiljeni džins koji će te upotpuniti elegantnom bluzicom i najboljim parom cipela. Make up svedite na minimum. Baga tonirana krema, maskara i sjaj za usne učiniće da izgledate savršeno u najluđoj noći. Ono što nikako ne sme da vam nedostaje jeste dobro raspoloženje i jedan veliki osmeh koji nadamo se nećete skidati sa lica i tokom naredne godine.

Kada otkuca ponoć nazdravite sebi na tome što ste baš takva kakva jeste. Napravite jedan presek svoje godine i napišite sve lepe stvari koje su vam se desile i izmamile vam osmeh. Isto tako nemojte zaboraviti ni na one manje lepe trenutke. Poređajte ih, razmislite i slobodni uđite u Novu Godinu.

I ne zaboravite da samo vi odlučujete kako ćete se osećati svakoga dana, a ne samo u Novogodišnjoj noći.

HAPPY NEW YEAR!!!

Autor: Maja Mijatović

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...