Kako promeniti negativna uverenja? – Dragana Mutić

Uloga svega onoga u šta su nas uverili ili smo sami sebe uverili jeste zapravo da nas zaštiti od neželjenih emocionalnih stanja kao što je npr. patnja. Rekla bih da su naša uverenja bilo da nas podržavaju ili sabotiraju naš oklop odnosno štit koji je aktivan i koji se „brine“ o nama. Uverenja stičemo kroz svojih pet perceptivnih čula, odnosno na osnovu informacija koje se nađu u fokusu naše percepcije. U zavisnosti kako ih percipiramo, mi ćemo prihvatiti iskaz kao uverenje ili kao kontra uverenje samo onda ako imamo emotivnu reakciju na ono što čujemo ili doživimo putem naših čula. Ukoliko se u vama rodi ideja da krenete u potragu za sopstvenim uverenjima putem sopstvene vremenske linije prošlosti ono što je od suštinskog značaja sagledati sopstvena osećanja u odnosu na to što ste slušali, videli…

Primer: Dete posmatra majku kako čita, edukuje se, ulaže trud i maksimum radnog angažovanja da predstavi sopstveni proizvod ili uslugu. Rezultat njenog zalaganja jeste finansijska dobit koja joj odmogućava da recimo dete izvede u restoran na večeru. Dete stiče uverenje da rad, zalaganje i upornost rezultiraju zadovoljstvom. Ovo bi bio primer podržavajućeg uverenja.

Sabotirajuće uverenje: Dete posmatra roditelja kako mrzovoljan dolazi kući nakon dugog i iscrpnog rada. Želi da odvede dete na večeru u petak uveče jer tad bi trebao da primi platu. U petak veče vraća se kući takođe neraspoložen saopštavajući detetu da ne mogu van jer plata iz nekog razloga opet kasni. Dete stiče uverenje da uloženo vreme, rad i trud ne daju rezultat. Razlog je takođe emocionalno stanje kao i u predhodno navedenom primeru. Tajna ispunjenosti jeste da dopustimo sebi da svet i okolnosti sagledamo na najkorisniji mogući način po nas, u suprotnom naša percepcija i fokus na „negativno“ kreira doživljaj situacije kao problematične. No to je samo naš doživljaj koji je moguće promeniti. (Mi ne živimo realnost onakvu kakva jeste već sopstveni doživljaj kao apsolutnu istinu).

Šta su zapravo uverenja? Uverenja su sve ono u šta vi verujete, svaka vaša emocionalna reakcija posledica je vašeg uverenja i obrnuto. Uverenja određuju kvalitet života i navode vas da živite po ustanovljenim obrascima. Odnosno u zoni konfora i nije nužno da je to prijatna zona, bitno je da je poznata! A šta je zapravo tu poznato? Pa vaš osećaj koji dolazi iz uverenja!

Mi u realnosti ne dobijamo ono što želimo već ono u šta verujemo. Da li se i vama desilo da ste ulagali sopstveni maksimum a rezultat zaostaje? Jedini razlog zašto imate ovakve rezultate koji vam se ne dopadaju ni malo zar ne, jeste to što verujete u suprotno od onoga što želite svesno ili nesvesno. Sindrom današnjice jesu uverenja: „Nisam dovoljno dobar“ „Nema dovoljno“ „Nisam dovoljno vredan,sposoban,samostalan i slično… Sva ova sabotirajuća uverenja određuju kvalitet našeg života. Kada biste otvorili um samo primetite, dopustili sebi da sabotirajuće zamenite podržavajućim uverenjima promenio bi se i vaš rezultat!

Vaša nezadovoljstva postala bi priče o uspehu! Nemaština izobilje! Nemogućnosi sloboda govra, izražavanja, bivstvovanja! Afirmacije su moćan alat, ali složićete se nedovoljno efikasan. Najdublje razočarenje doživela sam kad sam određenu izjavu sa namerom da dobijem u realnosti rezultat kome težim ponavljala godinu dana i u isto vreme radila sve što je do mene, pravila akciju koja bi me mogla dovesti do cilja. Kako sam bila rešena da sopstvena zadovoljstva pretvorim u priče o uspehu pronašla sam najefikasniju metodu, tehniku odnosno najefikasniji alat čijom primenom možete brzo i lako za samo pet minuta promeniti bilo koje sabotirajuće uverenje koje godinama živite. Kreirala sam online radionicu sa ciljem da baš tebi prenesem sopstveno znanje i moji priču kako je transformacija samo jednog uverenja, uverenja o nedostatku promenila moj život iz korena. Radionica počinje 10. Avgusta. Za više inf. pišite mi na mejl adresu: dobrodosliusvetcuda@gmail.com

Na ovoj radionici naučićete: Kako da prepoznate svoje sabotirajuće uverenje i kako da ga brzo i lako zamenite korisnim ili podržavajućim uverenjem.

Autor: Dragana Mutić, Life i biznis NLP couch hipnotizer i energo tarapeut

Ig profil: https://www.instagram.com/dragana_izaberi_sebe/

Fb profil: https://www.facebook.com/dragana.dane.1

Fb stranica: https://www.facebook.com/Autenticno/

YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCcWBKRc7yN2D5PqSgnEvbtw

mejl: dobrodosliusvetcuda@gmail.com

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...