Kako prebroditi teške dane Kako prebroditi teške dane
Dobrodošli u prvi od mnogih motivavionih ponedeljaka. Tu smo da vam olakšamo i da vam damo savete i po neku prečicu kako sebi da... Kako prebroditi teške dane

Dobrodošli u prvi od mnogih motivavionih ponedeljaka. Tu smo da vam olakšamo i da vam damo savete i po neku prečicu kako sebi da olakšate dan, mesec, godinu… Kako da motivišete sebe i onda kada vam nije baš sve potaman. U nastavku teksta možete naći korisne savete.

Kada vam prosto dođu „oni“ dani u kojima vam nije ni do čega. Kada biste najradije ostali u krevetu i tako preleželi ceo dan, tada morate dati sve od sebe da se pokrenete. Slobodno ostanite još neko vreme u krevetu (ali budni) i dobro pogledajte prostor u kome se nalazite. Zahvalite se na svemu što imate, na toploj postelji, na krevetu, na sobi, na tome što ste se probudili živi i zdravi, što su vaši najmiliji živi i zdravi…

Nakon ustajanja obavezno namestite krevet i otvorite sve prozore kako bi svež vazduh ispunio vašu kuću i dodatno vas razbudio. To možete uraditi dok u kupatilu obavljate svoju jutarnju rutinu i dok se sređujete.

Jutarnja rutina je veoma važna i od nje vam zavisi ostatak dana. Kažu da prvih sat vremena znatno utiče na to kakav ćevam dan biti. Čitajući knjigu „Budni u 5 i vaš je čitav svet“Robin Šarma možete i sami da uvidite značaj tih prvih sat vremena, koje on naziva „sat moći“. Prvih 20 minuta odmah po ustajanju najbolje je provesti u nekoj fizičkoj aktivnsti. Na taj način ćete se brže razbuditi, prostrujaće vam krv i vi ćete se osećati lepo i korisno. Drugih 20 minuta posvetite meditaciji, pisanju ciljeva, zahvlanosti, planova… Trećih 20 minuta posvetite edukaciji. Možete u tih 20 minuta čitati knjigu ili da slušate neki koristan podkast ili youtube video.

Nakon toga obavezan je zdrav doručak i uz njega omiljeni napitak (kafa, čaj, voda, sok…)

Ono što je bitno jeste da se dobro osećate u svojoj koži. Ako idete na posao u kancelariju sredite se i obucite onako kako će vama biti najlagodnije u svakom trenutku. Sa kolegama imajte zdrav odnos i nemojte se upuštati u tračeve i svađe.

Ako radite od kuće takođe se sredite. Našminkajte se i lepo se obucite. Namestite frizuru kao da ćete svakog časa izaći iz kuće i krenite sa radom. Garantujemo vam da ćete biti produktivniji.

Nemojte odlagati obaveze. Sve što imate da završite danas obavite danas. Sutra ćete biti zahvalne sebi, a i nama.

Do sledećeg teksta pišite nam da li su vam ovi saveti bili korisni i slobodno nam pišite vaše savete.

Redakcija

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *