KAKO PREBRODITI POČETAK RADNE NEDELJE

Bilo da radite u kancelariji ili od kuće početak radne nedelje je malo teži od ostatka dana u nedelji. Sve i da radite najlepši posao na svetu morate priznati da vam je odmaranje tokom vikenda i te kako prijalo. Da biste se vratili na posao sa elanom daćemo vam neke smernice koje nama uvek pomognu.

BITNO JE KAKO ZAPOČINJETE DAN

Ono što je svakako bitno jeste način na koji ste započeli vaš dan, tj. jutro. Najbolje je da se ujutru istuširate, osvežićete se i osećaćete se poletno. Duboko udahnite svež vazduh i nastavite dalje.

NIGDE BEZ DORUČKA

Ni ne pomišljajte da sa poslom krenete praznog stomaka. Doručak je najbitniji obrok u toku dana, a daće vam i  energiju koja će vam biti potrebna tokom rada. Spremite kaloričan, ali zdrav doručak i uživajte u njemu.

ŠTA VAM PRIJA?

Kako biste upotpunili početak dana posle dobrog doručka uživajte u svom omiljenom napitku, bilo da je to kafa, čaj, ceđeni sok ili nešto sasvim treće. Bitno je da uživate u svojim ritualima i da se napunite pozitivnom energijom za početak radnog dana.

KAKO IZGLEDATE?

Da li je to zaista bitno? Da budemo iskreni prema vama, veoma je bitno. Kada se pogledate u ogledalo i kada ste zadovoljni onim što vidite to će podići vaše samopouzdanje, a samim tim i vaše raspoloženje.

RADNI PROSTOR

Bilo da radite u kancelariji ili od kuće, vaš radni prostor je vaše ogledalo. Lakše i lepše ćete raditi ako ste okruženi stvarima koje vas uveseljavaju i ako je vaš radni prostor sređen i uredan. Neka se na vašem stolu nađe slika vaših najmilijih, neka mala saksija lepog cveća i omiljeni rokovnik. Za početak je dosta, a ulepšaće i olakšaće vam radni dan.

BUDITE PRODUKTIVNI

Kada je vreme za rad onda stvrano radite. Dajte sto posto sebe i dobićete željene rezultate. S vremena na vreme, ako vam je potreban odmor, popijte malo limunade, ona će vas razdrmati i možete nastaviti.

KOLEKTIV

Trudite se da sa kolegama budete u dobrim odnosima jer je tada sve lakše pa i sam odlazak na posao. Pomažite jedni drugima kako biste što bolje ispunili radne zadatke, a u pauzama se družite i puno smejte jer je smeh zdrav i doprinosi dobrom raspoloženju.

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći. Pišite nam koji biste najpre upotrebili i da li postoji neki koji već upotrebljavate?

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...