KAKO PREBOLETI DEČKA ZA 10 DANA

U životu ne moze sve biti idealno, ne postoje savršene veze, ne postoji savršen muškrac a ni savršena žena, svi mi imamo mane, ili prihvatamo osobu takvu kakva jeste sa svim vrlinama i manama ili raskidamo i idemo dalje, ali kada dodje do tog trenutka, postavljamo pitanje kako preboleti raskid? Kako nastaviti dalje bez te osobe kada osećamo ogromnu prazninu, duboko u sebi patimo i postavljamo pitanja: Zašto se ovo meni dešava? Šta sam pogrešila? Šta sam uradila pogrešno? Neke veze bilo da su duge ili kratke moraju jednog dana da se okončaju jer su bile karmičke ili smo izbegavale raskid jer smo se plašile da ostanemo same ili se jednostavno izgubila strast između partnera ili vas je partner prevario, ili vam partner ne pruža pažnju, preokupiran je poslom…

Evo nekoliko saveta kako preboleti dečka za 10 dana:

POSVETITE SE SEBI

Napravite sebi raspored obaveza koje će te uraditi tokom dana, odlazak u shooping, teretanu, kod frizera, napravite promenu i radite na sebi,pročitajte neku dobru knjigu, budite aktivne kako biste manje razmišljale o bivšem.Pokažite sebi i drugima da vam ne treba niko da biste se osećale lepo i snažno, pokažite mu šta je izgubio, budite jake jer da je vredela veza ne bi se okončala. Kada radite na sebi i poštujete sebe onda će vas i drugi poštovati. Budite samostalne, niko vam ne treba da bi uspele, greška je da nadjete drugog da bi prebolele bivšeg, ipak je potrebno vreme da udjete u novu vezu.

PORODICA I PRIJATELJI

Budite u društvu najdražih osoba koji su uvek tu za vas, roditelji, sestre, prijatelji. Organizujte vaše vreme sa kvalitetnim ljudima,razgovarajte sa njima,oni će vam uvek pružiti više pažnje nego bilo koji muškarac. Ako ste ih zapostavili dok ste bile u vezi sada je pravo vreme da se iskupite.

PONOS

Koliko puta ste do sada ušle na njegov instagram, fb da vidite šta radi, da li ima drugu devojku, pomislile ste da mu pošaljete poruku ili da ga pozovete. Morate da prekinete svaki kontakt da biste ga prebolele ovako pogoršavate i otežavate situaciju. Držite do sebe, ne zovite ga ,ne šaljite mu poruke. Svoje emocije usmerite na nešto korisno, iskoristite sva moguća sredstva, aktivirajte svoj ponos, budite i iznad same sebe. Brinite o svom zdravlju, izgledu i umu. Ugađajte sebi, razmazite sebe, otkrijte šta vas interesuje.

NE TRAŽITE RAZLOG ZA KRAJ

Ne razmišljajte zbog čega se raskid desio, krivce ne tražite ni u sebi, ni u njemu jer pravi razlog vam neće biti jasan. Najbolje da kažete sebi da je baš tako trebalo da se dogodi i vremenom će vam se ta rečenica urezati u pamćenje, a vi ćete zaboraviti da ste ga nekad volele.

ZABORAVITE I OPROSTITE

Najzdraviji način da ga prebolite jeste da mu oprostite i zaboravite šta se dogodilo. Ako nastavite da ga prezirete, onda prezirete i vašu prošlost i vašu ljubav. Priberite se i skupite svu snagu da oprostite, tako će vaše srce biti sposobno da ponovo voli. Isključite mogućnost da ćete ponovo biti zajedno.

OTPLAČITE KOJI KRUG

Ne skrivajte i ne držite osećanja u sebi, ako će vam biti lakše izbacite svoju bol jer je ta ljubav ipak trajala pa zaslužuje da se pusti poneka suza. Zapamtite tek kada se oprostite od bivše ljubavi, daćete sebi oduška da uđete u novu ljubav.

USPOMENE

Ne forsirajte priču o uspomenama, gledajte na to kao jedno lepo iskustvo, naučile ste nešto iz toga, dokle god pričate o njemu i detaljima iz prošlosti ne dajete sebi mogućnost za nešto novo,možda lepše,bolje i ono što zaslužujete. Zapamtite da tuga traje samo dok mi to dozvolimo.

BUDITE OPTIMISTA

Verujte u bolje sutra, u novu ljubav. Vi zaslužujete samo najbolje i naći ćete nekog ko će biti još bolji od prethodnog. Život nije samo jedna osoba i život se ne gasi zbog jedne osobe.

Svako na svoj način proživljava raskid i to varira od osobe do osobe, smatram da će vam moji saveti pomoći da uz pozitivan stav prebrodite taj period. Ne dozvolite sebi da budete depresivni, negativni, nezadovoljni, zapamtite da vi zaslužujete najbolje. Znam da je teško kada naviknete na neku osobu i kada se vežete da tek tako pustite i bacite u vodu sve, ali zapamtite da se sve dešava sa nekim razlogom. Život nam svakodnevno daje određene lekcije, ispite, lepe i loše trenutke, moramo da naučimo da se izborimo sa svim preprekama koje nas zadese.

Moj posao je takav da sam uvek okružena mladim devojkama i ženama, mi smo sve jednom u životu prošle kroz ovaj težak period bilo da je u pitanju duga ili kratka veza. Smatram da mi devojke moramo sebi biti na prvom mestu, ako volimo sebe i poštujemo sebe, onda će nas i drugi tako doživljavati. Savet za sve mlade devojke radite na sebi, ulažite u sebe, budite zadovoljne sobom, trenirajte, budite aktivne, a prava ljubav će pokucati na vaša vrata kada se budete najmanje nadale.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...