Kako pokrenuti naše telo da bude u top formi?

Često se zapitamo koji je to čarobni napitak koji će naše telo dovesti u odličnu formu, zategnuto i vitko telo bez celulita i strija. Kako da skinemo visak kilograma koji se nagomilao tokom zime i pripremimo za letnju sezonu, bez rigoroznih dijeta i napornih treninga. Drage moje dame, u životu ništa ne može da se postigne preko noći, morate da budete strpljive, uporne, istrajne i dovoljno motivisane da bi postigle određeni rezultat.

Motivacija je ono što nas pokreće, a kada je u pitanju vežbanje, mnoge devojke nisu dovoljno motivisane da se pokrenu i rade na svom telu. Neko smatra da nam je potrebno mnogo novca da bi izgledale savršeno, razni tretmani, kremice, masaže, liposukcija. Ovo može privremeno ulepšati vaš izgled, ali ukoliko nastavite po starim navikama, brza hrana, alkohol, cigarete, slatkiši, grickalice i nedovoljno fizičke aktivnosti, rezultati neće biti baš sjajni, složićete se sa mnom. Morate promeniti vaše stare navike ukoliko želite da izgledate savršeno i da se odlično osećate u svom telu. Probajte da vežbate bilo da je u pitanju teretana, trčanje, plivanje, plesanje, pilates ili vožnja rolera. Vežbanjem ćete ubrzati metabolizam, smanjiti nivo loših masti u organizmu, osloboditi se štetnih materija iz organizma, poboljšati kardiovaskularni i respiratorni sistem, a ujedno vaše telo će postati zategnuto i onakvo kako ste vi želeli. Bez dobrog treninga nema rezultata, nijedna dijeta niti napitak ne može trajno skinuti kilograme, oni će se vratiti kao feedback i opet nećemo biti zadovoljni.

Kako da vam vežbanje postane uživanje:

Vežbanje je zabavno kada imate društvo ili kada vežbate u paru, dogovorite se sa drugaricom ili vašim partnerom da se zajedno bavite sportom. Ili krenite na grupne treninge aerobika, plesa ili fitnessa na kome ćete jedni druge da motivišete, a ujedno ćete steći i nova prijateljstva. Budite aktivni, napravite raspored obaveza, družite se, izlazite, organizujte sebe i rezultat će biti zagarantovan.

Pored redovne fizičke aktivnosti veoma je važno da povedemo računa o ishrani, ne mislim na rigorozne dijete koje niko ne voli, već na zdrav način ishrane koji je baziran na voću, povrću, žitaricama, ribi, jajima, piletini. Povećajte unos proteina, a smanjite unos ugljenih hidrata. Rasporedite vaše obroke na vise manjih, unosite minimum dva litra vode dnevno, dozvoljen je nezasladjeni čaj, a izbacite gazirana pića, slatkiše, grickalice, testa, hleb.

Redovna fizička aktivnost i zdrava ishrana su ključni elementi za savršen izgled. Lepota leži u svakom od nas, vi ste jedini koji možete pokrenuti sebe i budete bolja verzija sebe, jer kako kažu „U zdravom telu, zdrav je i duh“.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...