KAKO OSTVARITI BOLJE REZULTATE ?

Za mnoge od nas uspeh se meri profitabilnošću nekog posla, ostvarenjem ciljeva ili smanjenjem ulaganja. Samo fokusiranje na željene ishode, greška je koja će doneti male promene na kraju. Razlog tome je što produktivnost, a u krajnjem slučaju i isplativost nekog rada, ne može da bude na silu postignuta.

Koliko je neki posao dobro obavljen zavisi samo od tvoje posvećenosti i odgovornosti prema njemu.

Budi osoba koja će uspostaviti transparentnost i poverenje kroz zadatke koje obavlja. Angažovanje publike, saradnika ili potencijalnih klijenata javiće se kao prirodni odgovor kada ljudi vide, čuju i podrže ono što radiš.

Postavi osnovne vrednosti unutar organizacije svojih zadataka, ostvari efektne ciljeve i još dosta toga, što prirodno dođe uz to. Sledeći saveti pomoćiće ti u tome…

Smanji pritiske

Kada si pritsnut da postigneš rezultate obično misliš da put ka većoj produktivnosti leži na uspostavljanju krutih struktura. Ako ne uspevaš u svojim pokušajima, pojačavanje tenzija samo će pogoršati stvari. Onome što trenutno radiš trebalo bi da budeš posvećen sa mesta želje, a ne sa mesta straha. Tek tada možeš da očekuješ bolju interakciju.

Uspeh se uvek pokaže, pre ili kasnije

Za rezultate koje težiš da postigneš, potrebno je da razumeš faktore na koje računaju odgovorni ljudi. Poverenje je odlična polazna tačka jer je ono veoma značajna vrednost koja je sama suština odgovornosti. Takođe, ovo će ti pomoći u momentima kada ti je potrebna motivacija. U pitanju je tvoje sopstveno angažovanje oko cilja, u skladu sa zadacima koje treba da odradiš.

Održavaj balans

Uveri se da kroz svoj rad ispunjavaš svrhu, tako da doprineseš nečemu što prevazilazi tebe i tvoje ciljeve. Dovoljno je da se tvoji saradnici osećaju kao deo tima koji je posvećen jednom cilju i ispunio si tu svrhu.

I ne zaboravi da bez izazova možeš osećati kao da su tvoji talenti izgubljeni ili nedostatak svrhe prisutan u obavljanju zadataka. Pritisci su dozvoljeni samo u slučaju kada možeš nešto da naučiš iz njih, kao i u slučaju kada otkriješ koliko ustvari toga možeš da postigneš.

Uvek obavljaj  i zadatke koji prevazilaze tvoje sposobnosti jer ćeš tako motivisati sebe na potpuno nov način gledanja na stvari. Koja god da je tvoja veština, ti je nisi izabrao već ti je ona dar. I svako nakon usavršavanja svoje veštine radi stvari na najbolji mogući način.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...