Kako odabrati idealno mesto za vaš dom?

Svaki čovek razmišlja o idealnom mestu za život – neko od najmlađih dana, a neko tek kada dođe u životnu okolnost koja zahteva razmatranje ove dileme. Obično idealno mesto za život počinje osnovnim pitanjima poput – stan ili kuća, a nastavlja se odabirom lokacije, kvadrature i slično.

Idealno mesto za život je, tako, očigledno jako širok pojam, pa se pitanju kako odabrati idealno može pristupiti sa različitih pozicija. Da li će to biti moderan kompleks za život u kom je sve nadohvat ruke ili će to biti kuća na kraju grada, zavisi od mnogo faktora, a u nastavku teksta ćemo pokušati da za vas istražimo koji su.

Ukoliko ste se pitali kako da odaberete mesto za vaš dom u kome ćete se osećati ispunjeno i pripadajuće, niste sami. Nastavite da čitate naredne pasuse i postavite sebi nekoliko važnih pitanja koja će vam pomoći da odgonetnete šta je pravi izbor za vas

#1 Zapitajte se kakav je vaš stil života – urban život pun dešavanja ili mir

Kakav je vaš stil života danas i da li se on menjao tokom vremena vrlo su važna pitanja prilikom razmatranja idealne lokacije za nastavak života. Da li smatrate sebe osobom koja nikada nije bila naročito impresionirana urbanim žviotom, izlascima i raznovrsnim ponudama koje nudi velika metropola? Ili potpuno suprotno?

Ovo može biti prvi korak u određivanju savršenog mesta za život u vašem domu. Ukoliko ste ljubitelj urbanog života, gradske vreve i dešavanja blizina centru zbivanja sigurno će vam biti prioritet u odabiru doma. S druge strane, ukoliko negujete neke druge vrednosti, i vaš životni stil bi pre bio dočaran mirnom lukom, mesto idealnog doma može biti i van grada.

Odabir mesta za idealni život i kupovina nekretnine se, za najveći broj ljudi, dešava jednom u životu, a upravo ova činjenica doprinosi značaju ove odluke. Ali upravo zato što je kupovina nekretnine životna investicija, ne možete se osloniti samo na trenutni životni stil, već morate razmisliti kako se on kroz život menjao, i kako će on izgledati u budućnosti.

Primera radi, moguće je da ste kao tinejdžer, mlada odrasla osoba i zrela osoba imali potpuno različite stilove života, te da se to potencijalno može promeniti i u budućnosti. Ukoliko vam trenutno prija izolacija van grada, to ne znači da će ovo važiti čitavog života, zbog čega je jako važno da utvrdite koje su vaše želje u budućnosti.

#2 Kakav život zamišljate u budućnosti – da li se nešto menja

Pa, kako zamišljate svoju budućnost? 

Da li zamišljate svoj život u porodičnom okruženju koja će vam ujedno biti i prioritet? Ili ste svoj život oduvek zamišljali kao večito ispitivanje, avanturu i razvoj individualnosti? Svakako se ovi planovi mogu promeniti, ali mogu uticati na odluku o idealnoj lokaciji za vaš dom u budućnoti.

Porodično orjentisani ljudi i budući roditelji će uglavnom razmišljati o tome gde će njihova deca imati najbolje uslove za odrastanje, a u zavisnosti od ličnih vrednosti prioritet mogu dati blizini škole, zdravom okruženju sa čistim vazduhom ili drugim kriterijumima. S druge strane, avanturista takođe biti i čovek koji voli da istražuje skrivene kutke grada, ali i ljubitelj prirode, planinarenja i putovanja.

S tim u vezi, idealno mesto za vaš dom može biti i kuća i stan, u zavisnosti od vašeg životnog stila, sada, ali i u budućnoti. Svaka od opcija ima očigledne prednosti i mane, ali se postavlja pitanje da li postoji srednje rešenje koje će ponuditi sve najbolje od obe opcije?

#3 Da li postoji mesto gde se sjedinjuju prednosti svih opcija?

Moderni kompleksi i načini stanovanja poput kondiminijuma predstavljaju pokušaj pomirenja svih najboljih karakteristika stanovanja – mira koji se dobija u kući van grada, i mogućnosti za urbani život i uživanje u svim prednostima blizine grada. Moderni kondiminijumi u Beogradu nalaze se na atraktivnim lokacijama u užem i širem centru grada.

Istovremeno, u blizini grada dobijate najveću moguću privatnost, mir i sigurnost koji je omogućen pažljivo osmišljenim zajedničkim prostorom unutar stambenog kompleksa. Uživajte u svim prednostima života u zgradi – blizini grada i servisu održavanja zajedničkih prostora, a istovremeno uživajte u miru u privatnom i obezbeđenom naselju, idealnom za decu i porodicu.

Kondiminijumi su već decenijama popularni način stanovanja na zapadu, a zbog svojih očiglednih kvaliteta i prednosti, ovaj koncept se polako popularizuje i na našim prostorima. Ukoliko želite da sebi obezbedite maksimalno fleksibilnu opciju idealnog mesta za život, kondiminijum može biti odlična opcija za vas koja vam daje najbolje od svih tradicionalnih načina stanovanja i lokacija.

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...