Kako obući dete bez jurnjave! (mali saveti i trikovi) Kako obući dete bez jurnjave! (mali saveti i trikovi)
Evo par saveta drage mame kako da se oblačenje deteta ne pretvori u jurnjavu i haos. Pre svega ako znate da vaše dete ne... Kako obući dete bez jurnjave! (mali saveti i trikovi)

Evo par saveta drage mame kako da se oblačenje deteta ne pretvori u jurnjavu i haos.

Pre svega ako znate da vaše dete ne želi da se oblači svaki put dok stoji u stavu mirno, onda kupujte garderobu sa njegovim omiljenim likovima koje će želeti da nosi svaki dan. Takođe važi i za pidžame.

Drugo pravilo je da pustite dete da učestvuje u sortiranju, sređivanju ormara i stvari. Tako podstišete dete da brine o svom izgledu, a ujedno više će ga interesovati taj deo obaveza.

Neka sam bira svoju odeću i neka slaže sam svoje cipele. Deca vole da su u centru pažnje, a mala predstava pred spavanje sa isprobavanjem garderobe za sutra olakšaće stvar. Ako ni to ne pomogne,to isto ponovite ujutru.

Sledeca stvar koju možete učiniti da se vaš klinac ne razbezi kada krene oblačenje je da cipele za napolje malo ukrasite, tako će mu biti zanimljivo i jedva će čekati da ih pokaže drugarima.

Deca su deca, mozda nijedno pravilo neće pomoći, ali možete da se dogovorite da ga oblači neko koga dete najviše favorizuje u kući. Ponekad, kada baka obuče nije isto kao i kada oblači mama koja stalno to radi.

Neka učestvuju u svemu, od sortiranja obuće,vraćanja na svoje mesto, slaganja… tako ih i vaspitavate i spremate za odrastanje, a ako ne pomogne ništa, znajte da su to samo deca. Igrajte se jurnjave sa njima pre oblačenja, a kada padnu sa nogu biće svakako lakše obući ih. Pa… probajte!

Autor: Jovana Disić

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *