Kako negovati kožu nakon 40. godine Kako negovati kožu nakon 40. godine
Koža pamti sve i ona je ogledalo našeg načina života. Kako starimo ona se prirodno mijenja. Smanjuje se proizvodnja elastina, opada nivo hijaluronske kiseline... Kako negovati kožu nakon 40. godine

Koža pamti sve i ona je ogledalo našeg načina života. Kako starimo ona se prirodno mijenja. Smanjuje se proizvodnja elastina, opada nivo hijaluronske kiseline koja je zaslužna za hidraciju, pa koža postaje suvlja i dehidrirana. Ćelije se sporije regenerišu. Rezerve kolagena se gube i zbog toga se ona opušta i gubi volumen. Znači krajnje je vrijeme da se ozbiljno posvetimo nezi kože kako bi joj vratili mladelački izgled.

Prvi korak je ujedno i najvažniji, a to je temeljno čišćenje lica ujutru i naveče. Važno je da izaberete proizvod za čišćenje koji će odgovarati vašoj koži. Izbijegavajte agresivne proizvode koji sadrže alkohol, kako kožu ne biste učinili još suvljom. Ukoliko imate masnu kožu izbijegavajte proizvode na bazi ulja. Za čišćenje lica možete izabrati losion, mleko za lice ili miceralnu vodu, ovisno od toga šta prija vašoj koži.

Nakon toga nahranite kožu antioksidansima, koji će pomoći da izgleda sveže i odmorno. To možete učiniti korišćenjem seruma za lice sa vitaminima. Trebao bi da sadrži vitamin C, A ili E. Maske za lice protiv bora trebali bi koristiti minimum dva puta u sedmici kao i piling. Masaža lica poboljšava cirkulaciju i smanjuje otečenost.

Jedna od važnijih stavki je efikasna krema za lice. Osnovno pravilo je da odgovara vašem tipu kože. Ona bi trebala da posjeduje sve one sastojke koje vremenom gubimo. Jedni od njih su Retinol, Koenzim Q10, Kolagen, Kreatin, Vitamini i AHA kiseline. Svaki od ovih sastojaka ima svoje dejstvo. Postoje takođe kreme koje sadrže peptide koji podstiču proizvodnju novog i nadoknadu izgubljenog kolagena koji učvršćuje strukturu kože i ublažuje tamne kolutove oko očiju. Njih nalazimo najviše u noćnim kremama tako da nam ona treba biti prioritet. Takođe je veoma važno koristiti kremu za područje oko očiju i usana, jer upravo tu se pojavljuju prve bore. Vrat i dekolte otkriva naše godine, tako da zahtjeva posebnu njegu. Ona treba da pruži dugotrajnu hidraciju i održava kožu mekanom i elastičnom. Zaštitni faktor isto tako igra ulogu u njezi. UV zraci su jedan od glavnih krivaca za razgradnju kolagena. Maske i ampule su odličan način da zadovoljimo potrebu kože. Za sve one koji sebi ne mogu priuštiti profesionalne tretmane kod kozmetičara odredite jedan dan u mijesecu samo za njegu. Životni stil kao i način ishrane uveliko određuje kako  će vaša koža izgledati u četrdesetima. Zato se potrudite da izbjegavate stres i mislite pozitivno.

Budite strpljivi i redovno koristite sve ove savjete.Ako ne vidite odmah razliku, to ne znači da se ne dešavaju pozitivne promjene unutar vaše kože. Važno je da ste ustrajni i uspijeh ne smije izostati.

Autor: S.M.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *