KAKO NAŠMINKATI LICE ZA SVEČANE PRILIKE

Za lep i prirodan izgled nije potrebno posebno doterivanje, ali ako želite da istaknete svoj zavodljiv izgled neće naškoditi malo šminke. Stoji činjenica da je prirodan izgled najlepši i da sebe treba predstaviti upravo onako kakvi jesmo. Međutim, malo šminke ipak čini da se osećamo lepše i zadovoljnije, naročito kada se šminkamo za svečane i specijalne prilike. Šminka na licu stvara osećaj zadovoljstva, podiže samopouzdanje, čini da se osećamo lepo i ženstveno.

Važno je napomenuti da nije potrebno puno šminke da bi žena imala samopouzdanje. Ono što je potrebno jeste stav, pozitivan pristup i iskren osmeh, a šminka jedino može doprineti jačanju tog unutrašnjeg osećaja i podići raspoloženje.

 

Šminkanje svakako nije preporučljivo svakoga dana. Naročito nije preporučljivo za mlađe devojčice jer mlada koža nije formirana i podložna je pojavi pubertetskih bubuljica.

Kako šminka ne bi odmogla i unakazila lice, jako je važno da se poštuje redosled šminjanja, odnosno, nanošenja šminke na lice. Takođe, jako je bitno i njeno skidanje po povratku kući jer spavanje sa šminkom može da dovede do pojave bubuljica i mitisera.

Kako pravilno našminkati lice za posebne prilike

Povremeno šminkanje zrele kože ne može naškoditi, naročito ako se radi o posebnim i specijalnim prilikama, poput proslava ili veselja. Ako želite da vaš izgled bude primećen u svečanim prilikama i želite da iskoristite šminku da istakne vašu ženstvenost ovi saveti vam mogu pomoći.

Podloga za šminkanje

Pre nanošenja pudera, namažite kožu kremom za lice. Zatim nanesite podlogu za šminkanje jer se puder bolje razmazuje i prima tako nego ako se nanosi direktno na suvu kožu. Dobro ga utrljajte i zatim stavite puder u prahu (po želji), kako bi definisali linije lica. Na kraju, stavite rumenilo da se oblikuju jagodice.

 

Našminkajte oči

Posebnu pažnju obratite na šminkanje očiju jer od njih najviše zavisi koliko će vaš izgled biti primećen. U modi su jake crne linije iznad kapaka, ali nemojte da preterate. Nanesite olovku tik iznad kapka i povucite tanku liniju duž čitavog oka. Stavite obavezno i senku za oči, kako bi istakle oblik očiju.

Ispod donjeg kapka takođe možete staviti malo senke, da zameni olovku za oči. Stavite i maskaru jer oči izgledaju mnogo lepše kada su trepavice bujnije ili duže.

 

Nanesite karmin na usne

Karmin na usnama najmanje može naškoditi vašoj prirodnoj lepoti. Slobodno možete da ga stavljate i kada nisu posebne prilike u pitanju. Ukoliko volite nežnije varijante, možete ga zameniti i balzamom za usne.

Kao što smo spomenuli, ne praktikujte da se svakog dana šminkate jakim slojevima i bojama jer jaka i prečesta šminka nije zdrava, ubrzava starenje i stvara bubuljice. Važno je da se umijete i da je skinete pre spavanja. Ali ukoliko praktikujete šminkanje povremeno ili za posebne prilike, nema bojazni od štetnih posledica. Uživajte u svojoj lepoti i istaknutoj ženstvenosti.

 

Autor: Marija Mitrović- Stojanović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...