Kako je Sofija Loren postala modna i filmska ikona? Kako je Sofija Loren postala modna i filmska ikona?
Sofija Loren rođena kao Sofija Vilani Šikolone (ital. Sofia Villani Scicolone) u Rimu 20. septembra 1934. godine. Postala je jedna od najpoznatijih italijanskih glumica... Kako je Sofija Loren postala modna i filmska ikona?

Sofija Loren rođena kao Sofija Vilani Šikolone (ital. Sofia Villani Scicolone) u Rimu 20. septembra 1934. godine.

Postala je jedna od najpoznatijih italijanskih glumica čija su slava i popularnost dostigli svetske razmere u Holivudu i van Italije i Evrope, krajem pedesetih i tokom šezdesetih godina prošlog veka. U svojoj glumačkoj karijeri koja traje preko 60 godina mogli smo je gledati u čak 200 filmova.

Ona je jedna od retkih diva kojoj se čini da godine ipak ne mogu ništa.

Njena neobična lepota i osećaj za stil su i danas inspiracija modnim dizajnerima frizerima i šminkerima. Smatra se jednom od stilskih ikona pedesetih i šezdesetih godina. Njene jedinstvene  “mačije oči” su i dalje jedan od najpopularnijih stilova šminkanja. Sofija je bila jedna od inspiracija poznatoj modnoj marki Dolce&Gabbana.

Ono što se moglo primetiti u njenom oblačenju bile su jednostavne jednobojne kombinacije, koje su bile crne ili bele. Uz nakit, kovrdžavu kosu i lepršave haljine kada je zakoračila na scenu svi pogledi su bili usmereni upravo ka njoj.

Posebno je volela nositi haljine i uvek je naglašavala da haljina mora biti dekoltirana,  pripijena uz struk i blago da se širi na dole.

Sofija je bila žena od stila i mogli smo je često videti kako nosi različite printove. Da li su to tufne, štrafte ili geometrijske šare, savršeno je kombinovala svoje odevne kombinacije i zadala težak zadatak modnoj industriji.

Ali pored njenih modnih saveta Sofija je rado delila sa drugima svoja razmišljanja kroz život:

“Postoji fontana mladosti. To su tvoj um, tvoji talenti, kreativnost koju unosiš u svoj život i u živote osoba koje voliš. Kada naučiš koristiti taj izvor, onda ćeš istinski pobediti životnu dob”.

Autor: Rebeka Brošćanc 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *