Kako izgleda srećan brak/veza?

Posmatrajući druge prolaznike iz malog kutka svog dvorišta. Okružena najlepšim zelenilom, cvrkutom ptica, povetarca. U mojim mislima postoje razna pitanja… Kako izgleda srećan brak ili veza?

Da li je svaki trenutak pored takve osobe pravi? Pre svega jedan brak ili veza se zasniva na poverenju. Bitno je da poštujete vašeg partnera. Kada ste sa pravom osobom ne ustručavate se šta će te reći, komunicirate otvoreno. Normalno je da postoje nesuglasice i prepirke u vašoj vezi ili braku. Što manje osoba zna kako je vama u braku ili vezi bićete srećniji. Kada se posvađate ljutnja je kratkotrajna. Strpljivi ste jedni prema drugome. Imate realna očekivanja prema vašem partneru. Ne očekujete da vam svaki dan donosi cveće, ali će pokazati pažnju na drugačiji način. To je realno očekivanje. Treba da imate vremena za sebe kao i partner. Sloboda je veoma bitna jer svi nekada želimo biti sami. Da se bavimo hobijem, treniramo, šetamo, meditiramo. Možda izađemo sa prijateljima. Ne bi trebali da davite vašeg partnera da 24h bude sa vama i njima je potrebna sloboda. Kada možete bez razmišljanja kažete šta vam smeta  ili vas čini neraspoloženim.  Želite to da promenite. Uživate u zajedničkom životu. Prijatelji ste. Uvek ste tu jedno za drugo. Empatija je jaka. Razgovorom donosite zajedničke odluke. Koliko je bitna ljubav u vašoj vezi ili braku bitna je intimnost i strast. Trebate uvek biti zahvalni. Delite kućne poslove. Danas nema razlike između polova. Zajedno ste radili. Oboje ste umorni. Ne bi bilo fer da ona radi sve sama dok ćeš ti odmarati. Zasuci rukave i pomozi joj. Nije vam teško da se izvinite jedno drugome  ako znate da ste pogrešili. Podržavate jedno drugoga kako u poslovnom tako i privatnom svetu.  Brak ili veza nije igračka. Treba uvek imati razumevanja prema drugoj strani.

I kada se ceo svet ruši. I kada je sve protiv vas. Ako imate ljubav i podršku jedno drugog. Uspećete puno toga.  Jer od toga ništa nije jače. Zbog ljubavi su se puno ratova vodili  ali ljubav niko nije pobedio, ako je ona istinska.

Autor: Katarina Radičević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...