Kako izabrati obuću za dijabetičare?

Šećerna bolest ili dijabetes je hronični, neizlečivi sistemski poremećaj metabolizma. To je jedno od najčešćih endokrinoloških oboljenja koje nastaje kada pankreas ne luči dovoljno insulina ili stvoreni insulin ne može da se iskoristi.

Postoje tri tipa dijabetesa a najčešći oblik šećerne bolesti je dijabetes tipa 2. Nelečeni, kao i neadekvatno lečeni dijabetes može dovesti do ozbiljnog oštećenja kompletnog organizma. Brojne su posledice koje izaziva dijabetes. Najčešće dolazi do neuropatije, odnosno oboljenja perifernih nerava koja dovodi do gubitka osećaja u stopalima ili osećaja gorenja u stopalima. Obzirom da dolazi do gubitka osećaja u stopalima osobe nisu u stanju da  procene udobnost obuće i veoma su sklone povređivanju. I najmanja nepravilnost ili nepravilno obrađen šav u cipeli usled trenja može da dovede do ranice ili žulja. Kod osoba obolelih od šećerne bolesti rane jako sporo zarastaju, pa može doći do ozbiljnih infekcija. Takođe, oštećenje nerava dovodi do pojave suve kože te je s toga jako bitna svakodnevna nega i pravilna higijena stopala.

Obolelima od dijabetesa se savetuje svakodnevna šetnja – fizička aktivnost i za njih je pravi stvar obuca za dijabetičare. To je  anatomska obuca koja je rađena namenski za osobe obolele od dijabetesa, a pri samoj izradi obuće jako se vodi računa o unutrašnjim šavovima koji mogu izazvati iritaciju prstiju.

Pravi izbor za vas – anatomska obuća

Osobe obolele od  dijabetesa imaju slabiju cirkulaciju. Ukoliko dođe do bilo kakve ozlede stopala, usled loše cirkulacije i smanjenog osećaja, ista se jako teško i veoma dugo oporavljaju. Zato je pravi izbor anatomska obuca – i to obuca za dijabetičare, koja je dizajnirana tako da smanjuje rizik od bilo kakvih povreda stopala. Ako želite da izbegnete bilo kakvu nelagodu prilikom nošenja obuće onda je Scholl obuca ko stvorena za vas. To je obuća koja je dvostruko podesiva, opremljena je Memory cushion uloškom, ispod koga se nalazi još jedan dodatni uložak koji može da se ukloni po potrebi kako bi se stvorio dodatni prostor za stopalo. Ova obuća izrađena je u kombinaciji tekstila i kože i bez otvora za prste.

Obuća za dijabetičare bez odlaska u prodavnicu

U online ponudi Scholl obuće pod opcijom obuca za dijabetičare pronaći ćete obuću baš kakva vama treba.

Damama obolelim od dijabetesa stručnjaci savetuju da obuću sa visokim potpeticama izbegavaju iz razloga što zna da bude jako neudobna, a i može doći do ozleda. Ali kako onda postići efekat sofisticiranosti?

Tu su Igea Mary Jane diabetic, cipele koje spadaju u liniju proizvoda Memory cusion extra sensitive, izrađena od najfinije kože, vrlo elegantne i otmene. U njima će dama  moći da provede gotovo ceo dan na nogama a da ne osete nikakvu napetost u stopalima. Koža stopala neprestano diše, a pri tom su veoma lake za obuvanje.

Takođe, za osobe jačeg pola iz Scholl online ponude izdvajamo Nicholas Laces. To je obuca koja muškarcima omogućava siguran, udoban i lak korak.

Anatomska obuća dizajnirana na taj način što je svaki model ima blagu potpeticu (visina pete je 25 mm kod muških modela, 20 mm kod ženskih modela), odnosno stopalo je blago podignuto što samim tim dovodi do toga da se izbegne nepravilan položaj. Našu kompletnu preporuku možete naći na sajtu Scholl obuća, a ovo su samo neki koje smo mi izdvojili za vas.

Svakome od nas je potrebna udobna, anatomska obuca i sada je pravo vreme da vašim stopalima pružite posebnu pažnju I negu.

Hodajte kroz život zdravo, sigurno, udobno i uživajte u svakom koraku koji napravite u prelepim modelima, napravljenim baš za vas.

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...