KAKO DO VELIKIH KREATIVNIH NASLOVA KAKO DO VELIKIH KREATIVNIH NASLOVA
Jednostavna istina je- možda je napisano nešto najbolje do sada, najbolje što će biti objavljeno, ali ako nemaš jaku, moćnu reč koja će privući... KAKO DO VELIKIH KREATIVNIH NASLOVA

Jednostavna istina je- možda je napisano nešto najbolje do sada, najbolje što će biti objavljeno, ali ako nemaš jaku, moćnu reč koja će privući čitaoca da pročita sve u dahu, u suštini nemaš ništa. Da, napisao si nešto u šta si uložio svoju dušu i emocije, ali ako je krajnji rezultat isti kao da nisi napisao ništa, učemu je onda razlika i poenta svega ?!

 

  ZAŠTO JE NASLOV TAKO BITAN ?

 

U proseku, oko 80% ljudi pročita SAMO naslov dok preostalih 20% odvoji svoje vreme da bi pročitali ostatak. To je razlog zašto naslov deluje kao izlog. Imati drugačiji izlog, originalan i zanimljiv, odlično je za početak. Isto je tako i sa naslovom.

 

Pisati briljantno i nije tako težak zadatak, ali zahteva malo delikatnosti i kreativnosti. Prvo i najvažnije, nejasne rečenice ili naslovi neće vas daleko odvesti.

Naslov treba da reklamira napisani sadržaj. Kada postoji vredan i specifičan tzv. Cover može se na tome izgraditi original koji zahteva što hitnije da se pročita, ako ima prostora za to. I to je sve !

Možda neće biti moguće pisati originalno sve vreme, ali dovoljno je postaviti cilj da se  napiše nešto kreativno, a smernice će se uvek naći duž tog puta do cilja.

 

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *