Kako da vam jutro počne sa osmehom na licu?

Kako da vam jutro počne sa osmehom na licu?

„Po jutru se dan poznaje“, velika je to istina pa zar ta izreka nije dovoljan podsticaj da shvatimo važnost jutra? Da bi prestali da ga uzimamo zdravo za gotovo. I počeli da ga poštujemo još više što bi nam se sigurno višestruko vratilo time što bi nam ta navika potomogla našem kvalitetu života.

Nemoguće je imati loš dan ako vam jutro počne pozitivno. A to zavisi od svakog od nas pojedinačno. Zbog toga i postoje različiti načini da se postigne taj osećaj mira, zadovoljstva i sreće u jutarnjim časovima koji će nam kasnije izmamljivati osmeh ceo dan.

Tu smo da vam damo par predloga kako možete ispuniti svoja jutra novim navikama. Da biste bili usklađeni sa sobom i svojim potrebama u toku ostatka dana. Ostanite sa nama da vidite o čemu se radi pa onda nakon ovog teksta trk u realizaciju pomenutog.

Svetlost i svež vazduh

Logično je da počinjemo od najvažnijeg segmenta, vazduh i svetlost su najvažniji da bi se osećali sveže i dobro. Zato pre nego što legnete uveče odškrinite zavesu malo da bi mogla svetlost i sunce da vam uđu u prostoriju gde spavate. To će vam probuditi organizam brzo nakon buđenja.

Budite zahvalni

Odmah nakon buđenja se osmehnite sebi i pokušajte da se setite nečega što već imate ili što vam već ide i držite fokus na tome nekoliko minuta, i zadajte sebi nameru kako će te se osećati tog dana.

Jutarnja tišina

Odvojite vreme za ovu aktivnost koja vam verovatno na prvi pogled deluje kao gubljenje vremena, ali verujte nije. Praktikovanje samo sedenja u tišini ujutru bez ikakvih konkretnih aktivnosti blagotvorno utiče na naš nervni sistem. Jer se on time prilagođava na sve što ga okružuje. Od vremenskih prilika do najsitnijih naših  privatnih uslova koji nas okružuju. Ta tišina deluje na nas kao kad se sistem podiže na računaru pa moramo da sačekamo nekoliko minuta. Isto tako treba i sebe da sačekamo.

vezbanje

Fizička aktivnost( vežbe, meditacija, molitva)

Ovo ne mora posebno detaljno da se objašnjava, shvatate poentu bitno je samo da izaberete aktivnost koja će vam doprinositi fizičkoj vitalnosti i duhovnoj stabilnosti i sazrevanju. Vi birate sami koja će to aktivnost biti.

Tečnost (voda, kafa) zdrav obrok( voće, vitamini)

Konzumacija zdravih namirnica će vam povećati nivo energije u telu. I  dovesti vaš organizam u u određeni balans, i poboljšati vaše zdravstveno stanje.

Budite oni koji vode računa o svom unutrašnjem osećaju, i oni koji se svesno trude da ga poboljšaju i dovedu u balans. Budite neko ko korača ponosno sa iskrenim osmehom na licu.

Kako da vam jutro počne sa osmehom na licu?

Autor: Milica Đorđević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...