Kako da učiš digitalni marketing besplatno?

Kako da učiš digitalni marketing besplatno?

Osnovni cilj marketinga oduvek je bio da se povežete sa svojom ciljnom grupom u pravo vreme, na pravom mestu. Danas to znači da ih morate potražiti i upoznati njihove navike i probleme tamo gde uglavnom provode svoje vreme: na Internetu. Ljudi danas žive na internetu i mnogo stvari se može zaključiti o osobi na osnovu Google pretrage.

Hajde da zagrebemo temu o digitalnom marketingu. Digitalni marketing se odnosi na oglašavanje isporučeno putem digitalnih kanala. Kao što su pretraživači, web stranice, društveni mediji, e-pošta i mobilne aplikacije. Takođe, možemo još da kažemo da je to segment tradicionalnog marketinga, a razlikuje se samo što se sadržaj plasira publici putem društvenih mreža, mobilnih aplikacija, email-a i sličnih online medija. Potrebno je da trgovci angažuju publiku.

A kako ćete to odraditi? Tako što ćete uraditi detaljnu analizu i istraživanje tržišta. Da biste optimizovali svoje marketinške strategije, digitalni marketing je obavezan. Mada ne sumnjamo da ovo niste znali, dosta smo pisali na temu marketinga i startegija. Da bi uopšte pokrenuli bilo kakvo oglašavanje potrebno je napraviti detaljan plan ali i istraživanje, kako smo maločas naveli u tekstu.

Digitalni marketing pored samog oglašavanja podrazumeva i brojne marketinške strategije za pozicioniranje proizvoda na tržištu, kreiranje sadržaja, analizu tržišta, publike i potrošačkih navika, kao i segmentaciju publike. O startegiji smo isto pisali tako da, za detalje pročitajte tekst o strategiji na društvenim mrežama. Zaista ima korisnih saveta. Danas možete efikasnije poslovati jer ćete imati uvid u to ko je publika, šta ona očekuje i želi , kao i kako Vi možete to da pomognete. Razmišljate o benefitima.

Generalno, šta god da te dodatno interesuje pročitaj sve tekstove Istoka Pavlovića.

Predlažemo i besplatne kurseve koje možeš da učiš potpuno bespaltno:

HubSpot kursevi

Postoje mnogobrojni kursevi koji su na engleskom jeziku. I koji vas detaljno mogu uvesti u tematiku digitalnog marketinga odnosno u njegove segmente. Reč je kreiranju startegije na društvenim mrežama, optimizacija I sve ostalo što vam je potrebno. Neki kursevi se plaćaju ali većina ne, potrebno je napraviti nalog I vaše učenje može da počne! Ono što je previše zanimljivo je to što je većina tih kurseva sertifikovana, tako da možete svoj CV staviti na LinkedIn profilu.

Coursera

Coursera je jedan od najpopularnijih sajtova za online edukacije, a među velikim brojem kurseva nudi i besplatne kurseve digitalnog marketinga. Nude čak 7 različitih specijalizovanih kurseva iz ove oblasti, pokrivajući SEOmarketing na društvenim mrežamaanalitiku podataka, digitalne alate i slično.

Google kursevi

Google Digital Garage takođe nudi veliki broj besplatnih online kurseva koji vam mogu pomoći da unaprijedite vaš posao ili započnete karijeru u marketingu.

Kako da učiš digitalni marketing besplatno?

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...