KAKO DA SE NE UGOJITE TOKOM PRAZNIKA

Bliže nam se praznici, svi smo u euforiji oko Nove godine, Božića, predstojećih slava, uvek nam se dešava da u tom periodu nabacimo koje kilo, koje kasnije ne možemo tako lako da skinemo. Daću vam nekoliko saveta kako da jedete sve a da se ne ugojite i održite svoju liniju.

1)NEMOJTE PRESKAKATI OBROKE

Iako balans podrazumeva to da jedan obrok kalorijski smanjite ukoliko ćete kasnije jesti neki kaloričniji, nikako vam ne preporučujem da gladujete celog dana jer uveče idete na večeru.U tom slučaju su ogromne šanse da pojedete mnogo veću količinu hrane nego što biste sa regularnim obrokom i jednom jačom večerom.Uz gladovanje naravno ide i loše raspoloženje, nervoza, a sigurna sam da tako ne želite da provedete praznike.

2)JEDITE VIŠE UMESTO MANJE

Smanjite unos onoga što ne smete da jedete, a fokusirajte se na ono što treba što više da jedete. Što više povrća, salate, svežeg voća… Tako ćete biti više siti i poješćete manje svega onoga što je kaloričnije.

3)JEDITE KADA STE I DOK STE GLADNI

Mnogi dodaju par kilograma tokom praznika, ali ne zato što jedu i kada osete da im je dosta. Nikada više nego tada čujete sve oko sebe kako se žale da su se prejeli, ne mogu da dišu i slično. Verujem da vam je to poznato. Jedite dok god ste gladni i dok god zaista osećate da vam prija. Nemojte se ustručavati, samo se nemojte prejesti.Na taj način ćete uživati u praznicima bez dodatnih kilograma

4)UZIMAJTE DOSTA TEČNOSTI

Moj predlog je da uz svaki obrok popijete minimum čašu vode. Na taj način ćete fizički moći manje da pojedete i sitost će biti veća. Ujedno ćete hidrirati organizam i izbaciti toksine, ubrzati metabolizam.

5)KREĆITE SE VIŠE

Ne morate tokom praznika ići u teretanu svakodnevno jer jedete više, ali možete dati neki svoj minimum. Prošetajte nakon ručka umesto da legnete da spavate, idite pešaka par kilometara do rođaka, idite na klizanje,ples ili lagani džoging… Prosto nađite način da budete malo aktivniji tako da vam ne bude opterećenje, glavni benefit toga je da ćete se osećati daleko bolje nego da niste aktivni nimalo.

6)SPAVAJTE DOVOLJNO

Nedovoljno sna može biti okidač za prejedanje i žudnju za slatkišima.Kada ne spavate dovoljno, vaši hormoni se poremete tako da izvor energije traže na drugačiji način, a koji je bolji od instant energije koju ćete dobiti unosom slatkih i prerađenih namirnica koje naglo podižu šećer u krvi. Ukoliko budete regulisali san i spavali onoliko koliko treba, mnogo su manje šanse da ćete uopšte imati želju za prejedanjem.

Lepotice moje garantujem vam da ukoliko malo povedete računa tokom praznika, više ćete uživati a pritom nećete dobiti na poklon višak kilograma. Uživajte u novogodišnjim i Božićnim praznicima u krugu porodice,prijatelja ,voljene osobe, ostanite fit i u kondiciji i u 2020godini.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...