Kako da Primenite Online Trening na Poslu

Nedostatak vremena za vežbanje u prirodi, kod kuće ili u fitness centru, kao i opterećenost na poslu koja nosi puno stresa  i napetosti, dovoljno su jaki razlozi da razmislite kako da aktivirate svoj organizam i osmislite način da se pozitivno nosite sa svakodnevim pritiscima.

 Sindrom izgaranja na poslu prema navodima SZO ( Svetske zdravstvene organizacije) je posledica hroničnog stresa na radnom mestu, koji karakterišu iscrpljenost, nedostatak energije, neispavanost, glavobolja, povećana mentalna distanca od posla, smanjena efikasnost, kao i cinizam i negativnost u vezi sa poslom. Kao glavni faktori rizika smatraju se nepravda i sukob vrednosti, gubitak osećaja povezanosti sa ostalim zaposlenima, prevelik obim posla…

Veliki broj poslova zahteva sedeći položaj, što je jako štetno za vašu kičmu, ali i kompletan organizam . Redovnim vežbanjem jačate imunitet i smanjujete rizik od mnogih bolesti.

U svetu sve veći broj firmi svojim zaposlenima obezbeđuje prostor za opuštanje, teretanu, mesto gde u pauzama mogu da se  relaksiraju,vežbaju i odmore.

Kod nas sve funkcioniše drugačije i zaposleni u pauzama sami pronalaze načine da se rekreiraju. Sve više je onih koji zahvaljujući ekspanziji fitnes centara i online treninga imaju svest o tome da je mnogo bolje i efikasnije uz pomoć stručnjaka  poboljšati svoje opšte fizičko stanje.

Kolege i njihova reakcija na to što radite ne treba da vas opterećuje. Možda će prvobitno biti skeptični i začuđeni, ali će sigurno sve više njih slediti vaš primer.

ONLINE TRENING

Online trening pokazao se kao idealan za sve koji nisu u mogućnosti da koriste usluge personalnog trenera. Saradnja na daljinu pored programa treninga podrazumeva i personalizovan plan ishrane, ali vam daje mogućnost da sarađujete sa proverenim profesionalcem bez obzira u kom gradu živite.

Bitan je iskren i otvoren odnos kroz koji zajedno planirate vaš progres.

 

PRILAGOĐEN ONLINE TRENING NA POSLU

Online trening se prilagođava vama i vašim obavezama. To znači da zajedno sa trenerom možete osmisliti plan vežbi prilagođenih ne samo za rad u kućnim uslovima, već i za one dane kada većinu vremena provodite na poslu.

Istraživanja pokazuju da „pandemija“ neaktivnosti doprinosi sve većem broju smrtnih slučajeva.

Fizička vežba je svaka telesna aktivnost koja poboljšava ili održava fizičku kondiciju i opšte zdravlje. Uvodjenjem vežbi u radni dan pojačavate energiju, koncentraciju, čuvate zdravlje i smanjujete rizik od dijabetesa i drugih hroničnih bolesti. Kada vežbate u toku radnog dana bićete produktivniji.

VEŽBE KOJE MOŽETE PRIMENITI

 

ŠETNJU ili brzo hodanje možete primeniti na početku i na kraju radnog vremena. Ukoliko je radno mesto predaleko  možete voziti bicikl ili parkirati auto malo dalje od posla ili izaći dve stanice pre. Kada stignete na posao izbegavajte lift i koristite stepenice. Koristite svaku priliku da prošetete u toku telefonskog razgovora ili da odete do kolege u drugoj kancelariji umesto da ga pozovete telefonom.

ISTEZANJE je važno za regeneraciju tela svakog aktivnog čoveka. Značajno je kod fleksibilnosti zglobova i održavanja mišića gipkim.

Vežbe koje izvodite laganim pokretima uz ponavljanje po deset puta, istežete vrat, ramena, ruke i noge

VEŽBE SNAGE koje možete primeniti uz pomoć stola ili stolice

Čučnjevi idealni za oblikovanje gluteusa i butina, pomažu da uvežbate pravilno držanje.

Obrnuti iskorak koji je odličan za jačanje donjeg dela tela, kvadricepse, listove i gluteus

Cilj vežbanja na poslu je da se popravi držanje, podstakne cirkulacija, spreči ukočenost, ali i podigne energija i poboljša produktivnost.

Online vežbe se prilagođavaju svakom pojedincu u skladu sa zdravstvenim stanjem, fizičkim predispozicijama i uslovima u kojima rade. Za početnike je važno da uz pomoć trenera nauče pravilno izvođenje vežbi, da bi postigli željene rezultate i izbegli povrede. Fitnes trener Robert Siladji ima velike uspehe u radu sa ženama jer je upoznao sve njihove probleme i želje kako sam kaže.

Volite sebe, krećite se, vežbajte, budite vedri i vrlo brzo ćete videti pozitivne efekte koji će vam ulepšati svaki dan.

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...