KAKO DA POSTANEŠ GOST PISAC NA INTERNETU?

Gost bloger jedna je od najboljih strategija on line marketinga, a takođe veoma je i zabavna. Ovu činjenicu i sam ćeš otkriti kako te inspiracija bude vodila većim i boljim mogućnostima, redovno.

Izazov koji se može javiti na početku jeste to što može da ti bude malo teže da počneš da radiš ozbiljno kao gost autor on line. Šta je to što možeš da učiniš kako bi generisao onu prvu ideju koja te vodi do tvog ličnog brenda, kako bi postao gost bloger ?

Prednosti ovog načina pisanja

Ono što pre svega moraš da razumeš jeste koliko je ovo korisno za tvoje pisanje. Kada pišeš svoje tekstove ili postove na različitim sajtovima, imaćeš sledeće pogodnosti od toga:

Vidljivost– Kako budeš pisao za što veći broj čitalaca, to će tvoj rad biti primećeniji i imaćeš prepoznatljiv brend koji će te izgraditi.

Autoritet– Što više budeš pisao kao gost pisac, više će te publika videti kao autoritet u oblasti o kojoj pišeš. Sa dovoljnim brojem postova i tekstova postaćeš influencer i ono što napišeš ostaviće značajan trag.

Povezivanje linkovima– Gostujuće pisanje daće ti priliku da postaviš dragocene linkove u tekstovima koje objavljuješ, a što će rezultirati poboljšanim SEO i upućivanjem publike na tvoj rad i pisanje.

Više mogućnosti– Više postova doprineće da postaneš atraktivniji za potencijalne klijente jer si se predstavio kao perspektivan autor. To praktično znači da ćeš dobijati još bolje prilike kao content writer i objavljivaćeš kvalitetnije postove u budućnosti.

Izgradi lični brend

Tvoj prvi korak je stvaranje sopstvenog, autentičnog stila. Potrebno je da odlučiš kako želiš profesionalno da se predstavljaš, uključujući tu glavne teme o kojima ćeš pisati i koja je to oblast u kojoj si stručan. Možeš da počneš od društvenih mreža na kojima se nalazi tvoja ciljana publika i da gradiš svoju mrežu pratilaca.

Izgradi osnovu

Jednom kada imaš na umu šta ćeš da objaviš, gde i za koga, onda je sledeći korak da tvoj tekst dopre do željene grupe čitalaca i ostvari što veći broj interakcija. Potraži sve dostupne informacije ili smernice, ukoliko su dostupne na sajtu za koji pišeš. Ukoliko želiš da pronađeš kontakte nekih autora, možeš da ih kontaktiraš i preko društvenih mreža, npr. LinkedIn.

Izgradi svoju on line prisutnost pre svega

Pretpostavimo da imaš višegodišnje iskustvo iz oblasti o kojo pišeš, ali nemaš nikakvo prisustvo na društvenim mrežama koje bi potvrdilo tvoju ekspertizu. Da li na osnovu ovoga smatraš da će te vlasnik bloga ili neki urednik pozvati da pišeš za njega ?!

Počni da gradiš sopstveni content pisanjem u WordPress-u jer je to jedno od najboljih mesta za početak u svetu on line pisanja. Na taj način daćeš priliku ljudima da vide primere onoga što radiš i pišeš tako da mogu da budu sigurni da si ti prava osoba koja će da piše za njih. Pored toga, objavljivanje ti daje priliku da usavršiš svoje veštine pisanja i izgradiš sopstveni, jednistven stil.

Drži uvek svoj fokus na umetnosti pisanja u reklamnom diskursu, a to ćeš postići kroz razvijanje tehnika koje će tebi olakšati svakodnevno pisanje. Na ovaj način istaknuće se ta jedna, određena rečenica u moru jednoličnih fraza i tekstova.

Postoji niz specijalnih vežbi pomoću kojih se pažnja usmerava na trikove i strategije koje se koriste u cilju instantnog zadržavanja i daljeg usmeravanja pažnje čitaoca. Najvažnije je staviti akcenat na kreativne metode razrade i koncepta ideje koje želiš da prezentuješ publici, a ostalo prepusti procesu učenja i razvijanja svog pisanja.

Autor: Ivana Živanić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...