KAKO DA ORGANIZUJETE POSLOVNE OBAVEZE KAKO DA ORGANIZUJETE POSLOVNE OBAVEZE
Opšte poznato je da većina nas krene sa realizacijom obaveza i planova u “minut do dvanaest”, ali to je neozbiljno i neprofesionalno. Da biste... KAKO DA ORGANIZUJETE POSLOVNE OBAVEZE
Opšte poznato je da većina nas krene sa realizacijom obaveza i planova u “minut do dvanaest”, ali to je neozbiljno i neprofesionalno. Da biste stvorili kod klijenta kredibilitet osobe od poverenja i ozbiljnu poslovnu saradnju, morate organizovati sebe i svoje poslovne obaveze tako da stignete sve da završite.
PLANER 
Planer je neizostavni deo svakog poslovnog čoveka/žene. To je vaš lični dnevnik. Kako biste se lakše snašli u ovom “brzom svetu” napravite listu svojih obaveza i pridržavajte ih se. Najbolji su planeri koji su podeljeni na kvartale (obaveze za tri meseca), na dnevne obaveze, nedeljne i godišnje. Pažljivo ih ispišite i vodite računa o prioritetima.
POSTAVITE SEBI PRIORITETE
Sve obaveze morate izvršiti, ali podelite ih na one koje su bitne i hitne, bitne ali manje hitne i manje bitne i manje hitne.
Prvo ispunite one koje su bitne i hitne i tako redom.
SPREMNI NA POSLOVNI SASTANAK
Kada je vreme da se nađete sa klijentom oči u oči, neka bude sve savršeno.
Unapred pripremite mali govor/uvod u ono što nudite. Pokažite mu najbolje strane svoje ponude i zašto ste baš vi najbolji za taj vid saradnje.
Pripremite i kratka pitanja kojima ćete navesti klijenta da vam otkrije neke informacije o sebi i to možete iskoristiti u svoju korist.
NAJBOLJI
Težite da uvek budete bolji od onoga što možete, ali bez preterivanja naravno. Kako biste u svom poslu bili najbolji potrebno je vreme. Dobro ga organizujte i već ste obavili trećinu posla.
U svoje poslovne obaveze obavezno uvrstite i dodatnu edukaciju, to će vam veoma pomoći.
Dobar planer, pažljivo i precizno isplanirano vreme i poslovne obaveze i već ste na pola puta do cilja.
Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *