KAKO DA NAPRAVITE ČOKOLADNI BEZGLUTENSKI HLEB KAKO DA NAPRAVITE ČOKOLADNI BEZGLUTENSKI HLEB
Danas pripremamo bezglutenski hleb koji je idealan i za celijakičare i za intolerantne ljude na gluten kao i na one koji su alergični na... KAKO DA NAPRAVITE ČOKOLADNI BEZGLUTENSKI HLEB

Danas pripremamo bezglutenski hleb koji je idealan i za celijakičare i za intolerantne ljude na gluten kao i na one koji su alergični na gluten. U bezglutenska brašna spadaju brašno od kukuruza, leblebije ,pirinča, amaranta, kinoe, ovsa. Postoje takođe i gotove bezglutenske mešavine različitog bezglutenskog brašna kakve ćemo danas koristiti za spremanje našeg slatkog hleba.

Za pripremu ovog ukusnog slatkog hleba biće vam potrebno:

 250gr bezglutenskog brašna

 3 jaja

 25gr organskog kakao praha

 2 velike kašike organskog kokosovog šećera

 0.5l organskog mleka

 1 organski prašak za pecivo

 40gr čokolade sa preko 70% kaka

Za početak pomešajte suve sastojke brašno i prašak za pecivo,organski kokosov šećer, organski kakao prah, zatim dodajte umućenoj smesi od jaja i mleka. Kada ste sve dobro umutili, polovinu stavite u kalup za hleb i stavite preko njih 20 gr crne čokolade, prelijte drugu polovinu smese i stavite od gore 20 gr iseckane čokolade. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata do 45 minuta. Hleb možete premazati namazom po želji. Nadam se da ćete isprobati ovaj recept i da će vam se dopasti, a mi se čitamo naredne nedelje sa novim predlogom. Do narednog puta puno Vas pozdravljam, Čila.

https://www.instagram.com/cilinsvet/

Autor: Čila Povazai

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *