KAKO DA NAPIŠEŠ ATRAKTIVAN CONTENT KAKO DA NAPIŠEŠ ATRAKTIVAN CONTENT
Content je važan za SEO i to je najbolji način da privučeš pažnju potencijalnih klijenata, ali i da ih zadržiš. Međutim, na koji način... KAKO DA NAPIŠEŠ ATRAKTIVAN CONTENT

Content je važan za SEO i to je najbolji način da privučeš pažnju potencijalnih klijenata, ali i da ih zadržiš. Međutim, na koji način napisati zanimljiv i originalan tekst i da li zaista treba dosta truda oko toga ?

U on line svetu, koji se stalno menja, pisanje kvalitetnog sadržaja nije tako jednostavno kao što bi možda pomislio. Ipak, kako je kreiranje dobrog contenta izazov, moguće je da se usavršiš na tom polju objavljivanjem zanimljivih postova ili video zapisa, koji interesuju tvoju ciljanu grupu i na taj način povećaš broj zadovoljne publike.

Ne piši kako bi impresionirao

Kada pokušavaš da razgovaraš sa svojom publikom, koju vrstu reči koristiš ? Da li si tip autora koji pokušava da privuče pažnju upotrebom stručnih termina ili koristiš komplikovane izraze kako bi istakao poentu ?

 Ako želiš da čitaoci budu zadovoljni onda bi trebalo da pišeš konverzacijski i da tekst bude što detaljniji. Konverzacijski ton ostaviće utisak da se obraćaš čitaocu lično. Piši tako da mu pomogneš i angažuješ njegov um.

Koristi kratke rečenice

 U većini slučajeva, duge rečenice dosadne su jer u njima čitalac izgubi tok čitanja. Takođe, na ovaj način moguće da se ne shvati u potpunosti suština onoga što si napisao. Da bi tekst bio čitljiviji i zanimljiviji, duge rečenice razbij na kratke. Takođe, piši jasno i potrudi se da to što napišeš zvuči ubedljivo. 

Postavljaj pitanja kako bi angažaovao čitaoce

Ako ne postavljaš pitanja dok pišeš, vreme je da to počneš da radiš. Neka istraživanja pokazala su da postavljanje pitanja može povećati tvoj uticaj i deljenja po društvenim mrežama. Pitanja će učiniti da publika razmišlja o tome što si napisao i da se složi sa tobom, što je znak da postaješ ubedljiviji. 
 
Piši svaki dan, čak i onda kada ti se ne piše. Svako piše bolje kada vežba svoje pisanje. Do cilja ćeš doći kroz interakciju i kontekst, a potom možeš da evaluiraš i druge mogućnosti koje će ti se usput javljati. 

Autor: Ivana Živanić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *