Kako da imate vremena za sve?

U današnje vreme kada se živi sto na sat, kada svi nekuda jure, žure, treba naći vremena za sve obaveze i za sebe. Ovu su neki od predloga kako da na najbolji način to i učinite.

Dajte sebi dozvolu

Ali bukvalno! Dozvolite sebi da imate vremena za sve što želite da uradite. Dajte sebi dozvolu da se osetite super! Dajte sebi dozvolu da napravite pauzu, da nekome kažete NE, da se „izgubite“ u poslu naredna 3 sata…

Napravite listu onoga što ste oduvek želeli da radite

Napravite tu listu, a onda proverite sve što ste napisali. Ako je na toj listi previše gledanja Tv-a ili odmaranja, morate da promenite nešto. I zato dobro pogledajte listu stvari koje radite i uporedite je sa onim što zaista želite da radite.

Razumite ono što radite

Ako postoji nešto što naročito volite da radite ili to jednostavno često radite, razmislite kako da to pretvorite u nešto pozitivno. Pretvorite to u posao, hobi… U nešto što će unaprediti vaš život.

Nađite vremena za sebe

Postanite osoba koja ceni vreme koje ima samo za sebe. Tu je od pomoći rano ustajanje. Ustati sat vremena ranije nego obično doneće vam vreme za kafu uz knjigu u tišini ili vreme da na miru spremite i pojedete doručak bez gužve i galame. Ili vreme za negu tela i lica; vreme za šminanje, za meditaciju, vizualizaciju… Za bilo šta što će vas usrećiti. I to će vas brzo pretvoriti u osobu koja voli rano da ustaje.

Kako provodite vreme?

Šta su vaši prioriteti? Kako zapravo provodite vreme? U tome će vam najbolje pomoći planer. Kada sve lepo i na vreme upišete nema greške i nema „praznog hoda“.

Uvek ima nešto da se radi

Ako recimo želite da se edukujete iz određene oblasti morate čitati dosta knjiga, morate dosta istraživati i u tom slučaju je najbolje da se povežete sa ljudima koji su na istoj edukacij, udružite snage i zajedno savladajte sve prepreke i izazove.

Stop multitaskingu!

Recite NE! Ne možete u isto vreme da gledate film, dok pišete tekst i kucaate poruku u isto vreme. Ako niste fokusirani na jednu stvar ni jednu od ove tri stvari nećete ispuniti u potpunosti.

Verujte procentu

Možete sebi stvoriti stres gledajući „savršene živote“ na društvenim mrežama ili možete stvoriti sebi savršen život. Idite u šetnju, čitajte, meditirajte, idite na pedikir, napravite sebi frizuru… Napravite vreme za stvari koje želite da radite u životu. Ali prvo recite sebi koje su to velike stvari koje želite da uradite. Koje su?

Redakcija

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...