KAKO DA BUDEŠ BOLJI PISAC?

Trebalo bi da si svestan drugih oko tebe, koji pišu isto tako dobro kao i ti zato što se i oni, baš kao i ti, bore za naklonost publike. Ključna stvar koja će ti pomoći da budeš uticajniji u svojoj oblasti je to da se fokusiraš samo na svoje pisanje i na one detalje koji te razlikuju od drugih autora.

Većina pisaca trudi se da osvoji čitaoce, ali nekako ne uspeva baš  u tome jer pokušava da kopira druge koji su uspešniji. Ili je u pitanju to ili oni jednostavno loše predstavljaju svoje postove kao da su bolji od drugih.

Možeš svakako bolje od toga. Zapravo, nalaziš se u savršenoj poziciji da napišeš nešto bolje. Uslovi na tržištu sporije se menjaju tako da imaš mogućnost da se brzo prilagodiš trendovima i budeš kreativan. Sledi naredne savete kako bi se usavršio. Možeš da ih koristiš kako bi napredovao u bilo kojoj fazi pisanja, a posebno su korisni kada želiš po prvi put da izgradiš svoj stil i lični brend.

Budi konkurentan koristeći društvene mreže

Ako ne možeš da nadmašiš nekog autora u pisanoj formi, učini to on line. Ukoliko imaš dobru ideju, o kojoj je vredno pisati, internet kao prava inovativna mašina vrlo brzo će je proširiti svojim kanalima. Ipak, ako tvoja inspiracija i nije baš na zavidnom nivou možda je najbolje da budeš otvoren i za neke druge opcije.

Pronađi šta ti to nedostaje i nauči to

Postoji svakako nešto što bi mogao dodatno da naučiš o temama o kojima pišeš. U mnogo slučajeva razlika između uspeha i neuspeha može da se smanji ukoliko dobro poznaješ svoju tematiku. Stvori svoj tzv. krug uticaja. To su u suštini sve one stvari sa kojima si u interakciji. Uvek ga možeš proširiti za nova znanja, kao i za nove kontakte.

Postani autoritet u pisanju

Umesto što sve vreme pokušavaš da učiš od najboljih, zašto ti ne bi postao najbolji ?! Kvalitetni pisci dobijaju svu slobodu izlaganja i promovisanja, kao i mnoge druge ekskluzivne mogućnosti. Zamisli da i ono što ti pišeš ima isti pristup publici. Jednostavnije je nego što misliš. Samo je potrebno napisati konzistentan tekst na temu koja ti je interesantna i podeliti najbolji savet koji imaš da ponudiš čitaocima.

Interesuj se i van sfere tvog interesovanja

Postoje mnoge dobre i inovativne ideje i kod autora koji pišu o temama koje su različite od tvoje, a koje bi mogle da ti posluže kao inspiracija. Ono što će se još dogoditi ako slediš ovaj implus jeste da ćeš prilagoditi tehnike koje oni koriste kako bi u onome što ti pišeš, davale najbolje rezultate. Na taj način postaješ pionir u svojoj sferi, koji radi sa drugačijom idejom i dobija najveće benefite od nje.

Pored toga, možeš jako puno da naučiš i iz propusta drugih pisaca, a ne samo iz njihovih uspeha. Takođe, možeš uvek da uvodiš inovativne ideje brže nego što to drugi autori rade. Ovo može i da bude odličan marketinški nastup za tebe ili bilo šta što čini tvoj brend jedinstvenim.

Podstakni svojom kreativnošću

Razmisli kako možeš da kreiraš zanimljivu priču za čitaoce. Šta je to što možeš da učiniš da stvoriš taj trenutak uzbuđenja za svoju publiku ? Šta je to što možeš da im ponudiš kako bi ti se oni svaki put vraćali, a takođe i više delili po društvenim mrežama ?

Sve ono što napišeš uticaće na čitaoce i istovremeno, povratne reakcije čitaoca uticaće na tebe. Ideja koja se krije iza ovog koncepta prilično je jednostavna. Što više vremena potrošiš na postavljanje ciljeva i usavršavanje veština to je verovatnije da će se te pozitivne osobine preneti i na um čitalaca. Istovremeno, ako zanemaruješ svoj talenat i trud možda ćeš završiti kao ne baš omiljeni autor.

Izgrađivanje vlastitog stila i brenda veoma je važno. Odnos koji gradiš sa publikom odrediće tvoj dalji rad, ali i putanju čitave tvoje eventualne karijere pisca. Čitaoci razmišljaju šta je to što im možeš ponuditi i ne žele interakciju sa nekim ko ne radi na njihovim potencijalima. Ako želiš da uspeš, moraš pravilno da razumeš ovaj koncept a mi ti možemo dosta pomoći u tome.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...