Kafom protiv pospanosti tokom prazničnih putovanja

Tokom predstojećih praznika, na putevima nas očekuje povećana koncentracija saobraćaja; vreme je odmora i ljudi se uveliko raduju i planiraju putovanja. Ipak, koliko god putovanje može da bude zabavno i uzbudljivo, ne treba potceniti zamor koji se javlja, naročito tokom dugih putovanja automobilom. Upravo je kontrolisanje sopstvenog tela i umora od presudnog značaja za sigurno putovanje, odnosno sigurnu vožnju, podsećaju iz beogradske pržionice kafe „Moja tašta ne pije svašta“.

Kafa sa kofeinom može biti dobar saveznik u borbi vozača protiv umora. Istraživanje je pokazalo da je umerena količina kofeina povezana sa povećanom pažnjom i koncentracijom, uz naravno uzimanje pauza koje su neophodne tokom velikih razdaljina.

-Da li znate da jedna šoljica kafe koja sadrži oko 80 mg kofeina, poboljšava performanse ljudskog organizma i smanjuje pospanost tokom vožnje autoputem?

-Pravljenje pauza od najmanje 15 minuta tokom vožnje u kombinaciji sa jakom kafom, pokazalo se kao odlična pomoć u borbi protiv zamora i pospanosti.

-Tokom noćne vožnje, uzimanje velike šolje kafe od oko 125ml sa oko 200mg kofeina jednako delotvorno deluje kao i 30 minuta dremanja.

-Ispijanje kafe tokom putovanja pomaže i da organizam ostane hidriran, jer je unos tečnosti tokom puta, a naročito za vozače jako bitan. Samo dovoljno kiseonika i dobra hidriranost tela sprečavaju umor i pospanost.

-Kafu iz pržionice ‘Moja tašta ne pije svašta’ možete pronaći na jedanaest lokacija u Beogradu.  Na vama je samo da odaberete svoj miks, ponesete omiljeno pakovanje sa sobom ili jednostavno kupite kafu za poneti. I naravno, srećan put!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...