Kafom protiv pospanosti tokom prazničnih putovanja

Tokom predstojećih praznika, na putevima nas očekuje povećana koncentracija saobraćaja; vreme je odmora i ljudi se uveliko raduju i planiraju putovanja. Ipak, koliko god putovanje može da bude zabavno i uzbudljivo, ne treba potceniti zamor koji se javlja, naročito tokom dugih putovanja automobilom. Upravo je kontrolisanje sopstvenog tela i umora od presudnog značaja za sigurno putovanje, odnosno sigurnu vožnju, podsećaju iz beogradske pržionice kafe „Moja tašta ne pije svašta“.

Kafa sa kofeinom može biti dobar saveznik u borbi vozača protiv umora. Istraživanje je pokazalo da je umerena količina kofeina povezana sa povećanom pažnjom i koncentracijom, uz naravno uzimanje pauza koje su neophodne tokom velikih razdaljina.

-Da li znate da jedna šoljica kafe koja sadrži oko 80 mg kofeina, poboljšava performanse ljudskog organizma i smanjuje pospanost tokom vožnje autoputem?

-Pravljenje pauza od najmanje 15 minuta tokom vožnje u kombinaciji sa jakom kafom, pokazalo se kao odlična pomoć u borbi protiv zamora i pospanosti.

-Tokom noćne vožnje, uzimanje velike šolje kafe od oko 125ml sa oko 200mg kofeina jednako delotvorno deluje kao i 30 minuta dremanja.

-Ispijanje kafe tokom putovanja pomaže i da organizam ostane hidriran, jer je unos tečnosti tokom puta, a naročito za vozače jako bitan. Samo dovoljno kiseonika i dobra hidriranost tela sprečavaju umor i pospanost.

-Kafu iz pržionice ‘Moja tašta ne pije svašta’ možete pronaći na jedanaest lokacija u Beogradu.  Na vama je samo da odaberete svoj miks, ponesete omiljeno pakovanje sa sobom ili jednostavno kupite kafu za poneti. I naravno, srećan put!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...