KAFA ZA SVE – NAŠE I VAŠE KAFOHOLIČARKE

Naše i vaše kafoholičarke, dve obične žene koje su podigle pravu buru na društvenim mrežama zahvaljuući ispijanju svima omiljenog napitka, kafe. Za naš magazin otkrile su par stvari o sebi i dokazale nam da stvarno vole kafu.

Recite našim čitaocima ko su zapravo kafoholičarke?

Kafoholičarke su dve dobre drugarice, Tića i Bilja, koje obožavaju kafu i smatraju da je kafa čarobani napitak koji ne poznaje nikakve različitosti.

Bilja: Mi volimo kafu, druženje, smeh i naš cilj je da prenesemo bar deo pozitivne energije koju imamo na ljude koji čine našu kafoholičarsku družinu. Naš profil sadrži i fotografije koje nam šalju kafoholičari, tako da možete saznati ko i gde ispija svoj omiljeni crni napitak.

Tića: Svoje male rituale ispijanja kafe rado delimo sa ostatkom sveta na svojim starnicama na Instagram-u i Facebook-u. Najviše volimo da vas obradujemo različitim receptima koji uključuju kafu. Nismo profesionalne kuvarice ali imamo harizmu.  Trudimo se da spremamo sto jednostavnije recepte od sastojaka koje svi imaju kod kuće.

Kako ste došle na ideju da vaš instagram profil, po kome ste sada na daleko poznate, bude baziran na ispijanju kafe?

Bilja: Na ideju je došla Tića, ona ne može da zamisli dan bez bar tri kafe, a s obzirom da provodimo mnogo vremena zajedno i ja sam pala pod njen uticaj. 

Tića: Kafa je neizostavna u životu skoro svakog čoveka. Uz kafu se lakše sklapaju poslovi, počinju ljubavne veze, knjige se lepše čitaju… ma sve što radite lepše je uz kafu.  Zato smo rešile da ujedinimo sve online kafoholičare sveta.

Da li vas dve i privatno stvarno toliko volite da pijete kafu i koji su vaši favoriti to se kafe tiče?

Tića: Naravno da obožavamo, pa mi smo kafoholičarke.  Meni je omiljena domaća kafa a kada sam van kuće kratki espresso molim.  Jedino te dve kafe mogu da me pokrenu, a sve ostale smatram za kafe poslastice.

Bilja: Ja sam manji ljubitelj domaće kafe, ali zato obožavam kapućino kao i sve ostale specijalne kafe. Tako su i nastale naše kafe Kafoholičarske privilegije. Tića je htela da napravi idelnu kafu za mene i onda smo isprobavanjem raznih ukusa i kombinacijom sastojaka došle do 4 dobitne kombinacije. Za sada ih mogu probati kafoholičari u Beogradu, ali se nadamo da će ih uskoro biti i u drugim gradovima.

Naš magazin je nedavno objavio tekst o pravljenju Nugat kafe po vašem receptu. Koju kafu ste najlakše naučile da spremate, a koju najteže?

Bilja: Meni je Nugat bila najlakša, tu kafu najviše volim i uživam u svakom koraku njenog pravljenja. A najteža, pa možda domaća, neko hoće srednju, neko jaku… pa onda moraš voditi računa i o tome kakva je kafa… ma ko će sve to da pogodi.

Tića: Složiću se sa Biljom da je najteže skuvati dobru domaću kafu! Nećete verovati, ali ja imam posebnu džezvu i jednu kašičicu za domaću kafu i samo kada njih koristim mogu garantovati da će biti savršena. Za ostale kombinacije ne odgovaram.

Da li postoji kafa koju nikako više ne biste probale? (ako je odgovor potvrdan napišite koja je to kafa :))

Tića i Bilja: Daaaaa. Papućino.  To je mađarski specijalitet, kapućino u ljutoj paprici. Probale smo jer bi nam bilo žao da nismo, ali definitivno više nikada.

Kako ova popularost koju ste stekle utiče na vas?

Tića: Ne možemo po hleb i mleko bez šminke  hehehehe šalu na stranu. Obožavamo da se družimo sa ljudima i ovu stranicu uopšte ne posmatramo na taj način.

Bilja: Jednom mesečno organizujemo okupljanja na kojima se viđamo sa našim drugarima sa Instagrama. Ne volimo da ih zovemo pratiocima jer smo u svakodnevnoj komunikaciji sa njima i zaista imamo osećaj kao da se poznajemo.

Da li sebe doživljavate kao influenserke? S obzirom da vas dosta ljudi prati i da mnogi žele da se nađu u vašim objavama.

Tića: Iako sam već napomenula da ne posmatramo stranicu kao nešto što nam donosi popularnost, ipak se slažemo sa tim da imamo uticaj na ljude, o čemu govori i šaljiva priča na netu, da ako vas nema u objavama Kafoholičarki, kao da niste ni popili kafu. 

Bilja: Zbog naše stranice kafoholičari uživaju u ispijanju kafe na neki poseban način. Jedna devojka je poslala fotografiju uz komentar: “Kada mi je konobar doneo kafu prvo sam pomislila na vas”. 

Sa kim najradije pijete kafu?

Tića i Bilja: Sa svojim prijateljima, muževima i naravno jedna u društvu druge.

Kada je pravo vreme za kafu?

Bilja: Čim otvorim oči.

Tića: Kada bih morala da se odlučim za jednu u toku dana, mrtva trka između jutarnje i one posle ručka. Jutarnja me razbudi, a posle ručka mi je pravi merak. 

I za kraj recite našim čitaocima gde vidite sebe u ovom da kažemo „instagram poslu“ kroz 5 godina?

Tića: Za početak se nadamo da će u našim kafama, Kafoholičarskim privilegijama, uživati kafoholičari u svim gradovima. S obzirom na to da sam ja godinama radila na televiziji, nije isključeno da će se Kafoholičarke pojaviti i na malim ekranima. 

Bilja: Imamo mnogo različitih planova, ali ne volimo unapred da pričamo o tome, družite se sa nama na našim stranicama i videćete.

Link do njihovog instagram profila: https://www.instagram.com/kafoholicarke/

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...