Kada je zaista pravi početak svega?

Kada je zaista pravi početak svega? Da li ste se ovo nekada pitali? Kada za vas počinje početak svega? Šta je za vas početak? Da li imate posebne datume, sate, minute? Za mene je to nekako ovako…

Počeo je nov mesec, JUL. Nekako volim te početke: 01. u mesecu, ponedeljak, prvi mesec proleća, prvi mesec leta, prvi mesec jeseni, prvi mesec zime, početak godine, 01. septembar (to me asocira na školu i na rad).

A ovaj 01.07. me asocira na nešto novo, lepo, sunčano, šareno, zeleno… Na letnje boje, na kafu na terasi, na sunčanje nogu na terasi, na limunadu, na šarene nokte, laganiju šminku, na dosta smeha, muzike i dosta veselja. Na dosta druženja, šetnje, putovanja, na pravljenje novih planova, na čisćenje životnog prostora, na čišćenje duhovnog prostora, na dosta čitanja, pisanja.

početak-svega
Vesela devojka na početku leta

Kada je zaista pravi početak svega?

Na vreme provedeno sa porodicom, sa najmilijima, na vreme provedeno sa prijateljima, na opuštanje, na negu tela i duha, na sreću… Nekako osećam i verujem da će tako i biti, da će jul biti jako poseban i super mesec u svakom smislu te reči, na svim životnim poljima.

Osećam da počinjem i ja da cvetam, da blistam i da sijam (SHINE)! Ja ću se potruditi da ovaj mesec bude baš MOJ MESEC! Ovde počinje moja ekspanzija! Ovde počinje moj uspeh! Ovde počinje moje obilje svake vrste! E, tako se osećam…

Kada je zaista pravi početak svega?

Gde je vaš početak? Da li ste ga pronašli? Možda se krije na stranicama knjige koju već mesecima čitate, ali nikako da je završite. Možda se krije u nenapisanom tesktu, koji uporno „pišete“. Možda početak čeka da bude zapisan. Da li ste o tome razmišljali? Dajte mu šansu. Svaki početak je lep, a vi napravite da bude i svečan.

pravi-početak
Kafa

Moj je počeo svečano, jer sam ja tako želela. Verujte mi na reč da je tada sve lakše. Uz dobar početak lakše je dalje nastaviti put. To vam je kao kada se penjete uz brdo, pa ako vam je sam start dobar lako ćete nastaviti dalje. Nemojte biti Sizif, koji gura nešto što se ne može pomeriti. I zato neka vaš početak bude realan i neopterećujuć.

Dajte sebi i vremena i oduška i predaha i milion pauza ako vam je to potrebno. Dozvolite sebi i da se predomislite da početak počnite od početka. Sve je dozvoljeno. Sve što vas čini srećnima. Dozvoljeno vam je da pravite izmene, prepravke, da sečete, šijete, pa opet rasparate, sečete i šijete…

Kada je zaista pravi početak svega?

Moj početak ovog jula je upravo u ovom tekstu. Možda je trebao biti ranije napisan, pa bi i početak ranije došao, ali ko zna… Možda je baš sada pravo vreme za moj početak. Za moju sreću. Sada sam pročitala onu mesecima nepročitanu knjigu. Ovo je moj tekst koji je tako dugo čekao da bude napisan i sigurna sam da je baš sa razlogom napisan sada, jer je moj početak čekao da bude zapisan baš sada.

početak
Srećna devojka

Moj početak je sada!

Počinjem da verujem da mogu sve. Počinjem ponovo da verujem u svoje snove, u sebe. Želim da pomognem i drugima da steknu ili povrate samopouzdanje i veru u sebe. I zato sam ovo leto, a posebno ovaj jul odredila kao period za početak velikih projekata, velikih novina i sigurna sam da ćete seoduševiti. Spremam vam nešto čemu nećete odoleti.

A da to ne ostane samo slovo na papiru, ja sam sebi čvrsto obećala (meni je to obećanje najveće, jer ne volim kada sebe razočaram) da će ovo leto i ovaj jul biti prepuni kreativnosti, ideja, divnih saradnji… I svemu se unapred mnogo radujem, iako znam koliko me posla oko svega toga čeka.

Ne žalim se, jer znam koliko ću biti srećna i ponosna kada sve realizujem.

Šarene nokte imam. Kaficu pijem na terasi. Tu je i muzika i mogu da krenem u ostvarenje svojih snova.

Reci mi gde počinje tvoj početak svega?

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...