KADA FILM POSTANE INSPIRACIJA

S obzirom na to da se na svakodnevnom nivou susrećemo sa raznim preprekama, kako u privatnom tako i u poslovnom svetu, nekada nam treba beg iz stvarnosti i da pogledamo priče koje su optimistične i koje dokazuju da naporan rad i upornost mogu uroditi plodom i isplatiti se na kraju.

  1. „Slepa strana“– Li En Tui je ugledna domaćica, koja pored savršeno sređene kuće, uspeva da radi i kao dizajner. Živi sa ćerkom Kolins, sinom Si Džejem i mužem Šonom, vlasnikom lanca prodavnica širom zemlje. Jedno veče na ulici sreću sedamnaestogodišnjeg beskućnika Majkla i Li En odluči da ga privremeno smesti u svojoj kući. Iako veoma stidljiv i zatvoren, Majkl se brzo sprijatelji sa Kolins i Si Džejem, pa na kraju i sa novim roditeljima. Nakon što iz razgovora sa Majklovim profesorom fizičkog shvate da je Majkl talentovani sportista, porodica Tui počinje da ga finansijski podržava u treniranju američkog fudbala. Big Majk polako ali sigurno napreduje i pred njim je velika karijera, ali jednog dana dobija poziv od lokalne organizacije koja se bori protiv planskog stvaranja vrhunskih sportista. Naime, istražiteljka sumnja da porodica Tui, kao i sve bogate porodice u tom kraju, podiže sportiste
  2. „Koko pre Šanel“– Neustrašiva Koko Šanel  uprkos brojnim preprekama, osnovala je modnu kuću za koju znaju danas skoro svi u svetu, a put joj  nije nikako bio lagan. Prema tome ako ozbiljno osećate kao da ste na kraju snaga – setite se da će vam se to sve na kraju verovatno višestruko isplatiti…Buntovnica koju su konvencije vremena onemogućavale da diše i koja se oblačila u košulje svojih ljubavnika. To je priča o Koko Šanel koja je otelotvorila modernu ženu pre nego što ju je izmislila.
  3. „Pravna plavuša“– Ovaj film, u kom El Vuds uprkos svakoj neverici završava pravo na Harvardu, šalje veoma inspirativnu poruku publici. Plašeći se da njegovi prijatelji i porodica nikada neće prihvatiti pomalo praznoglavu El, Vorner odlučuje da raskine vezu pre nego što ode na studije prava na Harvardu. Odlučna u nameri da vrati čoveka svojih snova, El se upisuje na ovaj prestižni fakultet, ali postaje predmet podsmeha. Uprkos njenoj naklonosti prema šoping centrima, šminki i sunčanju, El će ipak ove intelektualne snobove naučiti nekoliko lekcija o stilu, samopouzdanju i pobedi u sudnici.

Autor: Ivana Živanić

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...