KADA FILM POSTANE INSPIRACIJA

S obzirom na to da se na svakodnevnom nivou susrećemo sa raznim preprekama, kako u privatnom tako i u poslovnom svetu, nekada nam treba beg iz stvarnosti i da pogledamo priče koje su optimistične i koje dokazuju da naporan rad i upornost mogu uroditi plodom i isplatiti se na kraju.

  1. „Slepa strana“– Li En Tui je ugledna domaćica, koja pored savršeno sređene kuće, uspeva da radi i kao dizajner. Živi sa ćerkom Kolins, sinom Si Džejem i mužem Šonom, vlasnikom lanca prodavnica širom zemlje. Jedno veče na ulici sreću sedamnaestogodišnjeg beskućnika Majkla i Li En odluči da ga privremeno smesti u svojoj kući. Iako veoma stidljiv i zatvoren, Majkl se brzo sprijatelji sa Kolins i Si Džejem, pa na kraju i sa novim roditeljima. Nakon što iz razgovora sa Majklovim profesorom fizičkog shvate da je Majkl talentovani sportista, porodica Tui počinje da ga finansijski podržava u treniranju američkog fudbala. Big Majk polako ali sigurno napreduje i pred njim je velika karijera, ali jednog dana dobija poziv od lokalne organizacije koja se bori protiv planskog stvaranja vrhunskih sportista. Naime, istražiteljka sumnja da porodica Tui, kao i sve bogate porodice u tom kraju, podiže sportiste
  2. „Koko pre Šanel“– Neustrašiva Koko Šanel  uprkos brojnim preprekama, osnovala je modnu kuću za koju znaju danas skoro svi u svetu, a put joj  nije nikako bio lagan. Prema tome ako ozbiljno osećate kao da ste na kraju snaga – setite se da će vam se to sve na kraju verovatno višestruko isplatiti…Buntovnica koju su konvencije vremena onemogućavale da diše i koja se oblačila u košulje svojih ljubavnika. To je priča o Koko Šanel koja je otelotvorila modernu ženu pre nego što ju je izmislila.
  3. „Pravna plavuša“– Ovaj film, u kom El Vuds uprkos svakoj neverici završava pravo na Harvardu, šalje veoma inspirativnu poruku publici. Plašeći se da njegovi prijatelji i porodica nikada neće prihvatiti pomalo praznoglavu El, Vorner odlučuje da raskine vezu pre nego što ode na studije prava na Harvardu. Odlučna u nameri da vrati čoveka svojih snova, El se upisuje na ovaj prestižni fakultet, ali postaje predmet podsmeha. Uprkos njenoj naklonosti prema šoping centrima, šminki i sunčanju, El će ipak ove intelektualne snobove naučiti nekoliko lekcija o stilu, samopouzdanju i pobedi u sudnici.

Autor: Ivana Živanić

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...

Svoja sam!

Svoja sam! Krckaju radijatori, znači sada je oko 6h...

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....