KAD IMAŠ IDEJU- IMAŠ SVE

Ideja koja je dovoljno originalna i kreativna, jedino je što može da te odvede do uspeha, uz dobro isplanirane korake do njene realizacije, kao i snagu volje da ih zaista sprovedeš u delo. Međutim, na putu do realizacije moraš da budeš pametan i uočiš sve potencijalne zamke koje bi mogle da te uspore u tvojim planovima. Ukoliko se prepoznaš da radiš neke od navedenih stvari, eliminiši ih u startu. 

Savršen tajming

Ovde je od suštinskog značaja da postaviš sebi pitanja poput: Kako uopšte možeš znati kada je pravi momenat ? Kojim se to kriterijumima određuje i da li će to neko uopšte moći da prepozna, kada dođe momenat inspiracije

Kada ti se u umu pojavi neka ideja, najbolja stvar koju možeš da učiniš povodom toga jeste da odmah uradiš onoliko koliko možeš što se tiče njene realizacije. Ne sutra, ne kasnije, ne za par dana. Odmah. Dok je ideja puna kreativnog potencijala, a ti energije. 

(Ne)postavljanje realnih ciljeva

Neka ti ciljevi budu realni i potrudi se da za svaki postaviš vremenski rok u okviru kog je moguće i da ostvariš zacrtani plan. Ukoliko budeš sledio ove kriterijume, moćićeš bolje da pratiš sebe i svoj rad, a pri tom ćeš imati drugačiji uvid u to kako napreduju ciljevi koje si postavio sebi. 
Ovaj izazov prisutan je u svim aspektima života i podjednako se odnosi i na velike, ali i na male, one svakodnevne, ciljeve. Kakav je osećaj kada ne odradiš sve što si planirao za taj dan, da li si motivisan da nastaviš dalje ?! Koliko vredi (ne)ostvarena ideja ?!

Uči od drugih, ne takmiči se sa njima 

Možda će ti biti teško da poveruješ u ovo, ali konkurencija je korisna za tebe. Pokreće tvoju inovativnost, inspiriše te da istraješ u svojim planovima i pomaže ti da izgradiš timski duh. I to nije sve. Često se dešavalo da upravo prisustvo konkurencije poveća potražnju na ciljanom tržištu pa bilo da je u pitanju potražnja za pravom idejom ili za poslovnom prilikom.

Cilj svega navedenog jeste da te podstakne na iznošenje artikulisanog mišljenja u kreativnom procesu traženja one prave ideje. Ukoliko ne znaš odakle da počneš na tom putu, informiši se o raznim zanimljivim i korisnim tehnikama i alatima koje možeš ovde da pronađeš. 

Autor: Ivana Živanić

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...