Jesenja nega kože lica i tela

Leto je prošlo i stigla nam je divna i romantična jesen sa prelepim bojama, ali sa sobom nosi i neke posledice leta što se kože lica i tela tiče, pa samim tim i malo drugačiju negu. U razgovoru sa dermatologom Natašom Jovanović dobili smo odgovore na pitanja koja ste nam slali. U daljem tekstu možete pročitati ono što vas je najviše interesovalo.

Leto nam je donelo uživanje na suncu, ali i isušenu kožu, po negde i ispucalu, gde gde i koju tamnu fleku, naročito ako ste bili dosta izloženi suncu. Zato je sada potrebna malo drugačija nega i priprema za samu negu – ističe dermatolog Nataša Jovanović za naš magazin.

„Ono što je veoma bitno jeste da se koža lica redovno čisti. Za ovaj period preporučujem nežnija sredstva za negu bez parabena, bez silikona, po mogućstvu što prirodnija. Veoma je važno da čitate sastav proizvoda koji kupujete. Neka budu što prirodniji, jer je sada potrebno da budete nežni prema vašoj koži“.

Zanimalo nas je kako sada da se negujemo:

„Kao što sam već rekla, proizvodi treba da budu što nežniji. Osnovne stvari svakako ne treba preskakati:

-čišćenje lica

-tonik za lice

-okoloočnu kremu

-serum za lice

-dnevnu/noćnu kremu

Što se tiče pratećih koraka i proizvoda tu je piling za lice jednom ili dva puta nedeljno (takođe birajte da ne bude jak) i maska za lice takođe jednom ili dva puta nedeljno. Dobro je  uraditi i piling usana, da se ukloni izumrli sloj ćelija i dobro ih nahranite balzamom za usne. Na vam je da odaberete brendove u zavisnosti od toga šta vama odgovara i koliko novca želite da potrošite. Ono što je bitno je hidratacija i iznutra i spolja. Ako mene pitate ja sam uvek za proverene proizvode: Vishy, Eucerin, La Rosh Pose“.

Flekice od sunca možete rešiti uz pomoć preparata, ali morate biti uporni. Takvi preparati se mažu pre odlaska na odmor i nakon odmora. Nikako dok ste na odmoru i stalno izloženi suncu, jer će vam dodatno naglasiti flekice.

Preporuka našeg dermatologa, pored osnovne nege, jeste Eucerinov serum, kao i kreme baš za ovaj vid problema, kako na licu tako i na telu.

Telu je poželjno dva puta nedeljno priuštiti „suvo četkanje“. Rukavicom istrljajte celo telo pre kupanja dok vam je koža još uvek suva. Nakon toga se uobičajeno istuširajte i bogato namažite telo mlekom, jer mu je sada hidratacija neophodna – nastavlja naša sagovornica dermatolog Nataša Jovanović. Posebnu pažnju obratite na stopala (pete) laktove i kolena.

Što se tiče preparata za ličnu higijenu to je zaista stvar izbora i nikako ne možete da pogrešite ako kupujete preparate koji su u skladu sa vašom kožom lica i tela.

Ovo su bila najviše postavljena pitanja. Sledeće nedelje se ponovo družimo sa našom doktorkom, a do tada nam šaljite pitanja.

Autor: Lidija Gajić  

Sagovornica: Nataša Jovanović, diplomirani dermatolog

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...