JEDNO NOVO POZNANSTVO I NOVO REIKI ISKUSTVO

Na proslavi prvog rođendana ovog časopisa upoznala sam jednu mladu damu. Izuetno lepa energija i konekcija se dogodila. Zanimalo je da doživi Reiki. Dogovarale smo se za tretman u direktnom kontaktu, ali zbog udaljenosti i obaveza ipak se odlučila na Reiki tretman na daljinu. Blago je reći da je bila oduševljena samim energetskim procesom koji se dešavao dok je udobno ležala u svom stanu u Pančevu, dok sam ja radila iz mog prostora. Naravno, posle energetskog transfera usledio je i razgovor putem telefona, da se sumiraju utisci i njeni i moji i da se vidi šta je sam tretman za nju iznedrio. Između svega ostalog pitala sam je šta joj je sa desnim kolenom, boli li je i da li ima strah od greške. Potvrdila mi je sve kao i to da je osetila blago trzanje u kolenu tokom samog tretmana. Takođe mi je rekla da nekad ne vidi rešenje za tekuće zadatke ili kako ljudi češće ih zovu „problemi“. Mada problema nema, ima izazova i zadataka za rešavanje i posavetovala sam je da pojača malo svoju veru u vertikalu, da dozvoli da se rešennje manifestuje. Naša duša ima sve odgovore i sva rešenja kada je trenutak pravi da nam ih obznani. A onda je ostavila na mom portalu svoje svedočanstvo:

„Čovek nije svestan svog unutrašnjeg stanja dok u svoju spoznaju ne zaviri. Vođena pravičnim principima prirode, došla sam do divne Sanje.

Tretmanu sam pristupila sa prethodnim iskustvom o TM-u. Želela sam da uvidim blagodeti Reikija. Sanja je učitelj koji oseća naše biće i uz njeno vođenje sve je tako jednostavno i lepo. Kada kažem- lepo- ne mislim da su sve senzacije radosne! Bilo je i suza i jecaja i spoznaja duboko zakopanih nemilih uspomena kojih nisam bila ni svesna. Doslovno, nebo se otvorilo nada mnom kada i u mojoj duši. Ono što je važno, mene je vodila tačno tamo gde mi je bilo potrebno. Kako je nit nalazila svoj pravi put tako se nevreme utišalo. Kapi koje su odzvanjale o krov u tom trenutku osećala sam da kao zlatne kapi prodiru i sa mene spiraju svu bol i svaku stegu. Na kraju samo prvog tretmana, bogatija sam za nekoliko razmršenih klupka prošlosi. Otvorena za sadašnjost i radujem se budućim događajima.

Neću Vas ni u šta ubeđivati, sami ćete shvatiti kada je upoznate da Sanja ovo radi sa ljubavlju. Hvala joj na ovim darovima.

Do sledećeg susreta, budimo najbolja verzija sebe.“

Nešto kasnije mi je napisala i sledeću poruku:

„Savega 12h nakon prvog tretmana primetila sam promenu u jednom segmentu. Zaista mi fokus nije bio na placebo efektu (uverenju da je to sada izlečeno i mene više ne boli- psiha), nije mi ni na pamet palo..

Danas sam prvi put odmeditirala u lotus pozi!!! Dve godine je tačno kako meditiram i nisam doživela da mi ovaj položaj bude prijatan. Šta više, nezamislivo mi je bilo ukrstiti noge ili više opteretiti kolena, a da ne zaboli desno koleno. Znam da TM treba raditi 2x po 20 min, ali ja sam toliko bila srećna da sam kraj reke meditirala- sedela tako dobrih sat vremena. 😀

Hvala Ti. 💜

Pet dana kasnije u dopisci na moje pitanje: „Kako si ovih dana?“ ona odgovara: „Malo je reći da sam dobro. 😊 Mir je u meni. One tamne scene su jednostavno nestale. Otvara mi se nova pogodnost na ovom poslu, pristupila sam intenzivno onoj ideji kojom si me inspirisala. I tako dobrobiti se samo umožavaju. Lakše dišem, jednostavno.“

Raduje me njeno iskustvo, kao i njena želja da nastavi sa daljim radom i jednom i sama posane Reiki praktičar. Ovakva iskustva su neprocenjiva. I nisu tu da druge ubede, već da drugima otvore mogućnosti, da inspirišu, ohrabre da za sebe načinimo neku kvalitetnu promenu.

Kada sam se prvi put srela sa Reikijem, pre nekih trineast godina, pitala sam: „Šta je to?“ Objašnjeno mi je u par reči da je Reiki duhom vođena životna energija, da ide na isceljenje našeg unutrašnjeg sabotera. Meni je to bilo sasvim dovoljno da probam Reiki jer kao neko ko je studirao nauku, oduvek mi je pojam energije bio jasan, kao i to da je sve energija samo drugačije manifestovana. I to prvo iskustvo, taj osećaj koji sam doživela, suze koje sam pustila tokom tretmana, i posle osećaj da sam za sebe učinila nešto zaista dobro, bilo mi je dovoljno da znam da ću se u nekom tretnuku inicirati i na taj način biti u mogućnosti da Reiki svakodnevno praktikujem za svoje kompletno dobrostanje, duhovno i materijalno. Tada nisam znala da će mi to postati profesija, niti da ću Reiki širiti dalje kao Reiki učitelj, ali to je sad već druga tema. Za sada toliko, pa se pišemo nekom drugom prilikom.

Svako dobro Bog vam dao.

S ljubavlju,

Sanja.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikiskolica.org

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....