Jasno i glasno NE bez griže savesti izgovaraju samo osobe sa stavom! – Dragana Mutić

Da li se i vama događa da govorite „Da“ i onda kad želite da kažete „Ne“? Da li ste ikada razmišljali šta to zapravo čini da klimnete glavom onome čemu biste radije rekli ne ili barem mislite da biste želeli,kažem mislite jer da zaista želite vaša istinska potreba nadvladala bi dinamiku u vama koja vam ne dozvoljava da u potpunosti ispoljite sopstvenu unutrašnjost.

Svi mi imamo različite metaprograme samim tim i različite dinamike u sebi, ukoliko kod sebe zapažate ovaj fenomen idealno bi bilo da istražite koja je to tačno dinamika. Moje iskustvo u radu sa ljudima pokazalo je da je u većini slučajeva temelj ove i sličnih reprezetacija uverenje „Nisam dovoljno dobar(a).“ Ovako strukturirano uverenje uglavnom rezultira osećajem niže vrednosti,,manjkom samopouzdanja i ogromnom količinom nesigurnosti koja uglavnom predstavlja odbrambeni mehanizam.

Osobe koje ne umeju da kažu ne uglavnom se plaše osude,kritike neprihvatanja. Imaju ideju da će biti odbačene i manje vredne u tuđim očima. Kako mi u Nlp-u kažemo lokisov kontrol okrenut ka spolja onda osoba često razmišlja i donosi odluke na osnovu tuđe sugestije i važnije joj je šta će reći drugi od toga šta ona za sebe želi i kako se oseća sa tim nečim. Kako to promeniti? Ako i vas ovo muči i pitate se kako drugačije, prečica jeste couching.

Couching je zapravo zanat a Nlp alat. Ja kao couch imam zanat i naravno punu torbu alata metaforički rečeno koji pravolinijski utiču na rast, razvoj, transformaciju i usavršavanje ličnosti pojedinca, možete pokušati i snagom volje zato ću u narednih par rečenica pojasniti šta dobijate vlastitim izborom i sigurna sam da ću vas motivisati da u buduće birate drugačije.

Ne ustručavajte se i recite NE svima koima to želite da kažete, a ipak prećutkujete misleći da činite uslugu toj drugoj osobi… U trenutku kad poželite da kažete ne, imate osećaj da će ta druga osoba biti povređena, da neće razumeti, da će vas odbaciti ili osuditi… Ne zaboravite da je taj osećaj samo vaš i da su ga izazvale vaše misli … Kad jasno i glasno kažete NE onome što ne želite pre svega pokazujete sebi da razumete i poštujete svoje potrebe i svoje želje. Osobi preko puta vas dajete do znanja da je uredu reći ne i ona zapravo ima priliku da tu lekciju „savlada“ ukoliko nije u skladu sa njom. Jasno i glasno NE bez griže savesti izgovaraju samo osobe sa stavom! Zapravo mnogo su veće šanse da osoba kojoj ste rekli ne prepozna vašu iskrenost pa čak i da joj budete simpatični. Zašto? Zato što svi težimo tome! Zato što bismo svi želeli da kažemo ne onome što ne želimo! Zato što svi vole osobe sa stavom! Birajte mudro ! Birajte sebe !

Autor: Dragana Izaberi Sebe Life i biznis NLP couch hipnotizer i energo tarapeut

Ig profil: https://www.instagram.com/dragana_izaberi_sebe/

Fb profil: https://www.facebook.com/dragana.dane.1

Fb stranica: https://www.facebook.com/Autenticno/

YouTube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCcWBKRc7yN2D5PqSgnEvbtw

mejl: dobrodosliusvetcuda@gmail.com

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...