JAKE ŽENE vs. SLABE ŽENE

Većina savremenih žena radila je dugo i naprono na sebi. Ukoliko su one previše asertivne ili direktne, mogu bit viđene kao suviše agresivne od pojednih muškaraca. Ono što se zapravo tu dešava jeste da im je jasno šta žele, ali i šta im je potrebno. Snažne žene zapravo brinu. O svemu. One imaju veliko srce.

Dvostruki aršini ?

Nemoralne ili ne, divlje, nežne, nekulturne ? Žene su puno grešile, ali i naučile su dosta iz tih grešaka. Iako se ponekad mogu osećati nespretno zbog toga, ne plaše se da krenu nepoznatom teritorijom. Uvek će se usput naći i neki muškarac koji ne zna kako da odgovori na drsku ženinu direktnost. Koga je uopšte i briga za njega ?

 

Glupost se (ne)oprašta

Ako ikada prihvatiš neprihvatljivo ponašanje, onda si ti i samo ti odgovorna za sve nepredviđene i neželjene situacije u svom životu. Da li današnje društvo osuđuje odnose u kome je odnos snaga ravnopravan ?! Dobija li se poštovanje za poštovanje ili je to već postala utopija savremenog sveta ?!

Niko ti ne može oduzeti tvoju moć

Izdvoji neko vreme samo za sebe i pogledaj sopstvene refleksije. Ukoliko počneš da razmišljaš o snagama, ali i o slabostima jedne žene, neminovno je da ćeš probuditi i sam osećaj moći koji proizilazi iz ove samospoznaje.

Ponekad je lakše samo pokazati prstom na nečije loše ponašanje, ali u krajnjem slučaju to neće doneti nikakve promene. Svima je poznat koncept prihvatljivog i onog manje prihvatljivog, ali izvuci i iz onog lošeg priliku za rast. I nije to posao za svakog.

Muškarci koji se ne osećaju dovoljno sigurnim mogu smatrati zastrašujuću činjenicu da ih neka žena vuče nazad i svakako će preseći sve veze sa tom osobom. Ženska snaga i moć, taboo tema o kojoj se malo priča, a koja sve više dobija na značaju popularizacijom modernog vremena. Ona će preuzeti vođstvo i biće jaka čak i kada to jednostavno nije. Ženama se ne prašta slobodoumlje, ali je zato njena snaga na nivou snage kriptonita. Za većinu žena ovo je prava istina.

 

Nesigurnost- okidač za uništenje svakog odnosa

I muškarci i žene postanu nesigurni zbog nekvalitetnih odnosa. Svaki nezdravi način ponašanja vodi u nesigurnost pa bili to agresivni odnosi, prevare ili samo borbe oko kontrole i dominacije. Ipak, ne možeš puno učiniti kada se suočiš sa izazovom koji nosi nesigurnost. To je uglavnom problem duboko u tebi, pre nego problem izazvan spoljnim faktorima.

Alfa mužijak vs. Alfa ženka

Verovali ili ne, dominantnost nije znak samopouzdanja. Žene ili muškarci, iz bilo kog razloga misle da jedino što imaju da ponude jeste drskost i bahatost. Što je osoba dominantnija, manja je verovatnoća da će izgraditi zdrav i dobar partnerski odnos.

Postoji i razlog zašto je to tako. Ovakvim osobama ti si nešto sasvim drugo od onoga što ti naivno veruješ da jesi, ali ipak i nešto što potvrđuje da je on ili ona ipak alfa i omega tvog sveta. I to je to. Ne radi se to o tebi već o njima (jer je ovaj društveni fenomen rasprostranjen i među ženama podjednako kao i među muškarcima) koji pokušavaju na taj način da popune prazninu u svom srcu, koja nikada ne može da bude mala jer se poverenje koje oni žele da dobiju ovim putem, nikada ne može dobiti iz spoljnjeg sveta.

A kom ti tipu pripadaš ?!

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...